Monique Huijgen, K. Horstman - Factor Xx

Schrijver:
Titel: Factor Xx
ISBN: 9789053529898
Uitgever: Boom uitgevers Amsterdam
Bijzonderheden: Conditie: Als nieuw
Prijs: € 5,20
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Maar hoe zit het eigenlijk met vrouwen en vrouwelijkheid? Welke betekenis krijgen sekse en gender in deze ontwikkelingen? Welke rol spelen sekse en gender in het laboratorium, of in debatten over het gebruik van embryo´s, over genetisch gemanipuleerd voedsel of over het patenteren van weefsel? Hebben vrouwen of feministen daar een inbreng in? Hoe aan- of afwezig zijn vrouwen als het gaat om de vormgeving van technologische praktijken van bio-engineering en genomics? Moeten zij meer gehoord worden, en zo ja, hoe kan dat dan georganiseerd worden in het post-feministische tijdperk? Hebben gender, bio-engineering/genomics en democratie iets voor elkaar te betekenen?

In deze interviewbundel worden 14 vrouwen-deskundigen uit Nederland, Engeland, India, Duitsland, Kenia, en de vs aan het woord gelaten over vrouwen, genomics, bio-engineering en burgerschap. Daarbij concentreren ze zich op genomics en bio-engineering in het kader van sekse en diversiteit, de globale wereld en de politiek.

Dit boek vloeit voort uit de derde Opzij-wisselleerstoel, de bijzondere leerstoel vrouwenstudies door het feministische maandblad Opzij gevestigd aan de Universiteit Maastricht, die door Marli Huijer bekleed wordt. Zij publiceerde eerder bij Boom De kunst gewoon te leven (1996).
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Monique Huijgen, K. Horstman - Factor Xx