Annejet van der Zijl - De Amerikaanse prinses

Schrijver:
Titel: De Amerikaanse prinses
ISBN: 9789021416038
Uitgever: Singel Uitgeverijen
Bijzonderheden: Conditie: Redelijk
Prijs: € 5,10
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Het boek 'De Amerikaanse prinses' is een biografie geschreven door Annejet van der Zijl. Het vertelt het waargebeurde verhaal van Allene Tew, een Amerikaanse vrouw die opgroeit in een arme familie in het Amerikaanse Midwesten en uiteindelijk trouwt met een Nederlandse prins.

Het verhaal begint in de late 19e eeuw, wanneer Allene als jong meisje haar armoedige achtergrond ontvlucht en naar New York City verhuist. Daar begint ze haar eigen leven op te bouwen en werkt ze zich op tot een succesvolle zakenvrouw. Ze trouwt met een rijke zakenman en krijgt kinderen, maar haar geluk wordt wreed verstoord wanneer haar man overlijdt.

Na de dood van haar man besluit Allene naar Europa te verhuizen, waar ze uiteindelijk in contact komt met de Nederlandse adel. Ze ontmoet en trouwt met prins Hendrik, de jongere broer van koningin Wilhelmina. Allene wordt daarmee een prinses en maakt deel uit van de Nederlandse koninklijke familie.

Het boek volgt het leven van Allene Tew gedurende verschillende decennia, waarin ze getuige is van belangrijke historische gebeurtenissen, zoals de Eerste Wereldoorlog en de opkomst van het nazisme. Het beschrijft ook haar persoonlijke strijd om haar eigen identiteit te behouden in een wereld vol koninklijke verplichtingen en verwachtingen.

Annejet van der Zijl heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar het leven van Allene Tew en baseert haar verhaal op historische feiten en documenten. Ze schetst een levendig portret van een vrouw die haar eigen weg zoekt in een tijd waarin vrouwen nog weinig vrijheid hadden. Het boek biedt inzicht in de sociale en politieke omstandigheden van die tijd, evenals in de persoonlijke worstelingen van Allene.

'De Amerikaanse prinses' is een meeslepende biografie die de lezer meeneemt op een reis door de geschiedenis en de persoonlijke ontwikkeling van een opmerkelijke vrouw. Het boek combineert historische nauwkeurigheid met een meeslepende vertelstijl, waardoor het zowel informatief als boeiend is om te lezen. Het werpt ook interessante vragen op over identiteit, afkomst en de rol van vrouwen in de samenleving.

Al met al is 'De Amerikaanse prinses' een fascinerend boek dat de lezer onderdompelt in het leven van Allene Tew en tegelijkertijd een levendig beeld geeft van de sociale en politieke ontwikkelingen van die tijd. Het is een aanrader voor liefhebbers van biografieën, geschiedenis en sterke vrouwelijke personages.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Annejet van der Zijl - De Amerikaanse prinses