Visscher, Rachel - Zwarte dauw, Geloven in een Hollandse gemeen

Schrijver:
Titel: Zwarte dauw, Geloven in een Hollandse gemeenschap
ISBN: 9789045701844
Uitgever: Augustus
Bijzonderheden: Augustus. 2011. Paperback. Als nieuw.
Prijs: € 5,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
l 172 pp. Visscher biedt verhalen over mensen die behoren tot een 'zwarte-kousen-kerk' in een provinciestadje waar zulke kerken de meerderheid vormen. Haar vader, daar opgegroeid, had zich ervan losgemaakt. Ter plekke deed zij er onderzoek naar wat dat zwaarmoedige geloof betekent en wat de mensen daaraan bindt. Zelf is ze niet gelovig; ze kent ook de groepstaal niet (men zegt daar nooit 'de Heer', maar 'de Heere', als eigennaam, en 'koorden', niet 'banden' van liefde is gangbaar geloofsvocabulaire). Ze weet mensen van vooral de Gereformeerde Gemeente en Hersteld Hervormde Kerk aan het praten te krijgen. We zien hoe ze zich afschermen tegen de boze buitenwereld en hoe wantrouwig ze staan tegenover 'vreemden' zoals ook zij. Een duidelijke groepsmoraal gaat samen met sociale controle en grage achterklap. Ze geeft er een getrouw en helder beeld van. Hoewel men gebukt gaat onder de zonden, wint de knusheid van het dagelijks leven het toch van de angst voor de hel, terwijl ze toch weten dat dit voor de meesten van hen het voorland is.
Verder lezen

Grimbergen Boeken uit Lisse

zakelijk

Logo Grimbergen Boeken

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Visscher, Rachel - Zwarte dauw, Geloven in een Hollandse gemeenschap

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Grimbergen Boeken

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Grimbergen Boeken
    Dit boekwinkeltje is een zakelijke verkoper. Hierdoor heeft u o.a. herroepingsrecht waarmee u het boek binnen 14 dagen na ontvangst retour kunt sturen. Verder lezen.
  • Identiteit verkoper:
    Grimbergen Boeken Antiquariaat
    Kamer van Koophandel nummer: 50708244
    NL822908001B01
    www.bollenstreekboeken.nl
  • Na uw bestelling ontvangen u en Grimbergen Boeken een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Grimbergen Boeken vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Grimbergen Boeken kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.