Godfried Bomans - Erik of het klein insectenboek

Schrijver:
Titel: Erik of het klein insectenboek
ISBN: 9789027481894
Uitgever: Godfried Bomans
Bijzonderheden: Conditie: Redelijk
Prijs: € 15,10
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Erik of het klein insectenboek is een klassieker in de Nederlandse literatuur, geschreven door Godfried Bomans. Het boek vertelt het verhaal van de jonge Erik Pinksterblom, die op een nacht wordt bezocht door een fee. Zij neemt hem mee naar het rijk van de insecten, waar hij een avontuurlijke en leerzame reis maakt.

In het insectenrijk ontmoet Erik verschillende insecten, elk met hun eigen karakter en levensverhaal. Zo ontmoet hij de kever, die hem vertelt over de hiërarchie in de insectenwereld en de strijd om macht en status. Hij maakt kennis met de bij, die hem leert over het belang van samenwerking en het verzamelen van honing. Ook ontmoet hij de vlinder, die hem meeneemt naar de bloemenwereld en hem vertelt over schoonheid en vergankelijkheid.

Tijdens zijn reis leert Erik niet alleen over de insectenwereld, maar ook over zichzelf. Hij ontdekt dat hij als mens veel kan leren van de insecten en hun levenswijze. Hij leert om met andere ogen naar de wereld te kijken en de schoonheid en waarde van kleine dingen te waarderen.

Het boek is niet alleen een avontuurlijk verhaal, maar bevat ook een diepere boodschap. Bomans gebruikt de insectenwereld als metafoor voor de menselijke samenleving en de menselijke natuur. Hij laat zien hoe de insectenwereld parallellen vertoont met de menselijke wereld, met thema's als macht, hiërarchie, samenwerking en schoonheid.

Erik of het klein insectenboek is een boek dat zowel kinderen als volwassenen aanspreekt. Het is een fantasierijk en humoristisch verhaal, maar bevat ook filosofische en maatschappelijke thema's. Bomans schrijft met een lichte en speelse toon, waardoor het boek toegankelijk is voor een breed publiek.

Het boek is in 1941 voor het eerst gepubliceerd en is sindsdien uitgegroeid tot een klassieker in de Nederlandse literatuur. Het is een tijdloos verhaal dat nog steeds relevant is en jong en oud weet te boeien. Erik of het klein insectenboek is een boek dat je meeneemt naar een magische wereld vol avontuur, wijsheid en verwondering.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Godfried Bomans - Erik of het klein insectenboek