ProvHof is momenteel afwezig,ProvHof heeft de volgende melding achtergelaten:

VAN 18 MEI T/M 1 JUNI VERBLIJF IK ELDERS. ZAL WEL (VERTRAAGD) REAGEREN, MAAR KAN VANAF 3 JUNI PAS WEER VERZENDEN.

De verkoper verwacht te reageren na 01-06-2024

Dupuis, Heleen M. - Op het scherp van de snede. Goed en kwaad i

Schrijver:
Titel: Op het scherp van de snede. Goed en kwaad in de geneeskunde.
ISBN: 9789050183888
Taal: Nederlands
Uitgever: Amsterdam, Uitgeverij Balans
Bijzonderheden: 1998. Paperback. 222 pag., zgan
Prijs: € 1,50
Verzendkosten: € 3,85 (binnen Nederland)
Meer info:
In en rond de huidige geneeskunde is er sprake van een aantal gevaarlijke ongerijmdheden. Dat leidt tot nadeel en zelfs schade voor individu en samenleving. Een dergelijke analyse is bij uitstek van morele aard. In de moraal zijn wij op zoek naar wat goed is voor de mens en naar morele waarden. Heleen Dupuis gaat ervan uit dat de negatieve kanten van het medisch handelen voortkomen uit wat artsen en patiënten eisen van de geneeskunde. Fundamentele denkfouten en onhoudbare dogma's, ook in de medische ethiek, spelen daarbij een belangrijke rol. Het is van groot belang de denktrant en dogma's bij de artsen te ontmaskeren. De geneeskunde zou ons veel meer goeds kunnen bieden dan nu het geval is. Op het scherp van de snede is het resultaat van jarenlange studie en ervaring van een van onze meest vooraanstaande medische ethici. Met grote kennis en inzet daagt Heleen Dupuis de samenleving uit tot het maken van nieuwe keuzes.

Recensie.
De auteur, hoogleraar medische ethiek te Leiden, is vooraanstaand op haar terrein. Vanuit ethisch standpunt geeft zij in dit boek haar visie op de dikwijls onzuivere redeneringen die gevolgd worden bij ingrijpende medische beslissingen. Elk hoofdstuk vormt één geheel, waarbij naast een hoofdstuk over geloven in de geneeskunde en het effect van de inter-dokter-variatie, aandacht wordt besteed aan verschillende gebieden van de artsenij waarin de probleemstelling speciaal speelt (bijvoorbeeld de oncologie, de gehandicapte pasgeborene). De conclusie luidt steeds dat onzuivere en niet op feiten gebaseerde veronderstellingen een té grote rol spelen. Uiteindelijk concludeert Dupuis dan ook dat de geneeskunde er in haar effecten, met name bij moeilijke, ethische beslissingen op vooruit zou gaan als artsen beter leerden te argumenteren, beter communiceren. Dit alles gepaard aan voldoende deskundigheid, ook in ethische kwesties. Een lezenswaardig boek, voor medici en hun (potentiële) klanten, voor iedereen dus. Met literatuuroverzicht. (Biblion recensie, A. Bartelink-Hoos).
Verder lezen

ProvHof uit Haarlem

particulier

Logo ProvHof

VAN 18 MEI T/M 1 JUNI VERBLIJF IK ELDERS. ZAL WEL (VERTRAAGD) REAGEREN, MAAR KAN VANAF 3 JUNI PAS WEER VERZENDEN.
BIJ BESTELLING VAN UITVERKOOPBOEKEN VAN 1,00 TOT 2,00 EURO VERZEND IK PAS BIJ EEN BESTELLING VANAF TOTAAL € 5,00. SUPERGROTE BESTELLINGEN LIEVER OPHALEN.

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Dupuis, Heleen M. - Op het scherp van de snede. Goed en kwaad in de geneeskunde. Dupuis, Heleen M. - Op het scherp van de snede. Goed en kwaad in de geneeskunde.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij ProvHof

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met ProvHof
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en ProvHof een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van ProvHof vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • ProvHof kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.