Elena Gianini Belotti - Zo worden kleine meisjes groot

Schrijver:
Titel: Zo worden kleine meisjes groot
ISBN: 9789060193877
Uitgever: Belotti
Bijzonderheden: Conditie: Goed
Prijs: € 16,20
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Dit boekje is gebaseerd op talrijke waarnemingen bij kleuters en ouders en analyseert zorgvuldig alle factoren die aan het onderscheid tussen de seksen ten grondslag liggen: hoe hebben ouders in het gezin dit onderscheid gemaakt en hoe hebben crèches, scholen, opvoedkundige bureaus dit gedaan? De opleiding van het personeel van dergelijke instellingen is vaak gericht op de eisen, die de maatschappij stelt; dit nu trekt de schrijfster in twijfel. Waarom heeft ze het juist over meisjes? Omdat zij de voornaamste slachtoffers zijn van een reeks conditioneringen die de auteur één voor één analyseert. Deze heldinnetjes met roze kleertjes, poppen en serviesjes, bewegelijk, nieuwsgierig, onbezonnen, worden altijd geremd, belemmerd, tegengehouden: 'dappere strijdsters, vinden zij slechts vijanden rondom'.
Een lange zware tocht, vol hinderlagen en obstakels, die eindigt bij de huisdeur.
Een schelmenroman of een ontnuchterend epos? Elena Gianini Belotti geeft ons inzicht en concludeert dat alleen de menselijke' kwaliteiten ontwikkeld moeten worden, onafhankelijk van de sekse: Er is net zo min een natuurlijke superioriteit van de man als een natuurlijke inferioriteit van de vrouw. Dit boek had een enorm succes in Italië en raakt een van de meest gevoelige en fundamentele punten, die de vrouwenbeweging aan de orde heeft gesteld.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Elena Gianini Belotti - Zo worden kleine meisjes groot