Enquist, Per olov - Het bezoek van de lijfarts

Schrijver:
Titel: Het bezoek van de lijfarts
ISBN: 9789026316517
Taal: Nederlands
Uitgever: Ambo
Bijzonderheden: 2000, hardcover met stofomslag, goed exemplaar
Prijs: € 5,00
Verzendkosten: € 4,20 (binnen Nederland)
Meer info:
In 1770 wordt Johann Friedrich Struensee, lijfarts van de geesteszieke Deense koning Christiaan VII, praktisch alleenheerser van Denemarken. Niet alleen weet hij door middel van talrijke hervormingen een fluwelen revolutie door te voeren, hij knoopt ook een liefdesbetrekking aan met koningin Caroline Mathilde, bij wie hij een dochter verwekt. De adel en het volk komen tegen Struensee in opstand. In januari 1772 wordt hij gevangengezet en in april van dat jaar terechtgesteld, na een proces dat in heel Europa opschudding veroorzaakt.

Tegen de achtergrond van deze gebeurtenissen en van de naderende confrontatie tussen het absolutisme en de Verlichting in Europa vertelt Enquist een van psychologie en politiek doortrokken liefdesdrama. Het bezoek van de lijfarts is een diepzinnige, boeiende, humoristische en erotische roman: literatuur van het allerhoogste gehalte.
Verder lezen

Ann d'er Winkel

zakelijk

Ann d'er Winkel uit Driebergen-Rijsenburg

Logo Ann d'er Winkel

De getoonde portokosten bij het boek zijn de portokosten per bestelling in Nederland voor thuisbezorging. Bestellingen worden, na betaling, verstuurd tijdens openingsdagen. Portokosten worden per bestelling gerekend en niet per boek. Ophalen in Driebergen is ook mogelijk (graag vermelden bij bestellen) Retourkosten voor koper. Kijk bij www.annderwinkel.nl voor meer informatie.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Enquist, Per olov - Het bezoek van de lijfarts