Accord Clark, Nina Jurna - Met eigen ogen

Schrijver:
Titel: Met eigen ogen
ISBN: 9789068325331
Uitgever: Stichting Lm Publishers
Bijzonderheden: Conditie: Als nieuw
Prijs: € 12,05
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Dit jaar is het 140 jaar geleden dat in de Nederlandse koloniën de slavernij werd afgeschaft. Dat gebeurde op 1 juli 1863. In Suriname wordt deze dag jaarlijks op grootse wijze gevierd en is keti koti - zoals de dag genoemd wordt - een nationale feestdag. In Nederland is het thema slavernij met name sinds de komst van het slavernijmonument en de discussie daaromheen een veelbesproken onderwerp geworden.
Hoewel de slavernij driehonderd jaar geleden heeft plaatsgevonden in een tijd dat de wereld gekenmerkt werd door koloniale machtsverhoudingen en uitbuiting, is de erfenis hiervan nu nog steeds zichtbaar. Aan de hand van interviews in Nederland en Suriname laten Clark Accord en Nina Jurna zien dat deze erfenis zowel op cultureel als op sociaal/maatschappelijk gebied nog steeds diep geworteld is in zowel de Nederlandse als de Surinaamse samenleving. Het resultaat is een openhartig tijdsdocument, met emotionele en shockerende interviews, die zeker veel discussie zullen uitlokken! In 1999 verscheen Clark Accords debuutroman 'De koningin van Paramaribo', een groot succes in Nederland en buitenland. Momenteel schrijft Clark Accord columns voor verscheidene bladen. Nina Jurna is correspondente voor het RTL Nieuws en Het Parool in Suriname. Daarnaast doet zij productie- en researchwerk voor documentaires voor o.a. NPS. Samen met haar vriend heeft zij een mediabedrijf in Paramaribo.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Accord Clark, Nina Jurna - Met eigen ogen