Küstenmacher, Werner Tiki - Jezus

Schrijver:
Titel: Jezus
ISBN: 9789058778178
Taal: Nederlands
Uitgever: Forte Uitgevers - 1e druk, 2009.
Bijzonderheden: Paperback, 229pp. - als nieuw ! ( ONGELEZEN )
Beschikbaar: 2 exemplaren
Prijs: € 5,45
Verzendkosten: € 4,85 (binnen Nederland)
Meer info:
: Een spirituele kijk op luxe //

Onder de noemer 'ware luxe komt van boven' heeft de in Duitsland zeer populaire auteur, theoloog en journalist Werner T. Küstenmacher een bijzonder inspirerend boek over Jezus geschreven. Küstenmacher schrijft dat Jezus vervuld is met de rijkdom en volheid van God die hem naar de mensen gestuurd heeft. Een God van de pracht en de luxe en dat alles miljoenen maal groter dan waar wij bij deze begrippen aan denken.


En die luxe is de sleutel tot geluk en de grote rijkdom, die ieder mens in zich draagt.


Een indrukwekkend pleidooi voor geloven als een vorm van levenskunst dat laat zien hoe je op een spirituele manier luxe kunt leven. Aan de hand van het leven van Jezus verhaalt Küstenmacher op meeslepende wijze over de luxe van tijdloos leven, vrijheid, feestvieren, het gebed, maar ook het treuren en het voelen van de oneindigheid.


De vele praktische handreikingen maken dit een boek dat inspireert om het geloof in het leven van alledag handen en voeten te geven.


"Ik ervaar Jezus als een avant-gardist van een waarachtig luxueus leven. Jezus staat voor de luxe die de Schepper zijn schepping overal gunt. Alles is in overvloed aanwezig: er groeit meer dan levende wezens ooit op kunnen eten. Bij de verwekking van nieuw leven worden er veel meer zaadcellen geproduceerd dan nodig zijn. Alle dieren en alle planten hebben enorm veel tijd ter beschikking.


Dit perspectief van een mateloze God, die zichzelf overmoedig cadeau geeft, kenmerkt het levensgevoel van Jezus. 'Maak je dus geen zorgen voor de dag van morgen', zegt Jezus tegen zijn vrienden. Hij propageert de ware luxe, die inhoudt dat je je werk vaarwel zegt en een rondtrekkende prediker volgt. Jezus gunt zich de luxe om 40 dagen in de woestijn te blijven. Even later neemt Hij deel aan een bruiloftsfeest en helpt Hij de gasten die wel van een glaasje houden, met een politiek volstrekt incorrect wonder door water in uitstekende wijn te veranderen. Maar bovenal: Jezus acht de mensen, ook de allerarmsten, tot oneindig veel in staat. Alles is mogelijk, zegt Hij, als jullie vertrouwen hebben. Deze heerlijk eenvoudige luxe van de overvloed is het codewoord voor het enorme geluksreservoir en de reusachtige rijkdom die ieder mens als kiem in zich draagt." //

Recensie(s) :
Kustenmacher (geboren in 1953) is een vruchtbaar schrijver die in Duitsland populair is. Naast theoloog en journalist is hij een begaafd tekenaar die vele cartoons en karikaturen tekende, vaak over serieuze en godsdienstige onderwerpen. Trefzeker belicht hij de Jezus uit de Evangeliën vanuit zijn optiek. Terwijl de huidige samenleving geobsedeerd is door de problematiek van gebrek en schaarste, schetst hij een beeld van Jezus die ook in armoede de rijkdom ziet, in nood de redding, in schaarste de overvloed, in vernietigende dwang de bevrijding. Ook met een tekort aan materiële goederen zou het er in de wereld mooier, menselijker, vriendelijker, liefdevoller aan toe kunnen gaan. Een spirituele kijk op luxe wil een uitwerking van de boutade van Oscar Wilde: 'Let me be surrounded by luxury, I can do without the necessities' ('Omring mij met weelde; het hoognodige kan ik wel missen'). Hij wil oog geven voor het enorme geluksreservoir en de reusachtige rijkdom die ieder mens als kiem in zich draagt. Inspirerend en heel geschikt voor groepsbespreking. Verzorgde uitgave; lay-out met blauwe steunkleur.
Verder lezen

Liroboek uit Echt

zakelijk
* * O P G E L E T - B E S P A A R - P O R T O * *
In Nederland en België bij totaal bestellingen vanaf € 30.00 GEEN portokosten!
SNELLE LEVERING: NA BETALING BINNEN 2-3 DAGEN IN HUIS
U ontvangt van ons een bevestigingsmail van uw bestelling. Let op, deze kan in uw spambox terechtkomen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Liroboek

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Liroboek
    Dit boekwinkeltje is een zakelijke verkoper. Hierdoor heeft u o.a. herroepingsrecht waarmee u het boek binnen 14 dagen na ontvangst retour kunt sturen. Verder lezen.
  • Identiteit verkoper:
    AJJ Perriens Coupeuse
    Kamer van Koophandel nummer: 59558148
    NL001828124B97
  • Na uw bestelling ontvangen u en Liroboek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Liroboek vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Liroboek kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.