T. Knijn, F. van Wel - Zorgen voor de kost dr 1

Schrijver:
Titel: Zorgen voor de kost dr 1
ISBN: 9789066653009
Uitgever: Swp
Bijzonderheden: Conditie: Redelijk
Prijs: € 10,85
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
In Nederland ontvangen 110.000 alleenstaande moeders met minderjarige kinderen een bijstandsuitkering. Sinds de invoering van de nieuwe Algemene Bijstandswet op 1 januari 1996 zijn deze moeders arbeidsplichtig, zodra hun jongste kind vijf jaar is geworden. Daarmee dragen ze een dubbele verantwoordelijkheid: zij moeten zorgtaken zien te combineren met betaald werk.
Deze nieuwe situatie brengt de nodige onrust teweeg onder alleenstaande moeders in de bijstand en onder gemeenteambtenaren die de Bijstandswet uitvoeren. Duidelijke criteria voor ontheffing van de arbeidsverplichting ontbreken en er bestaat een gebrekkig inzicht in de arbeidsmogelijkheden van alleenstaande bijstandsmoeders.
Tegen deze achtergrond vond een onderzoek plaats onder 1063 alleenstaande bijstandsmoeders en 43 gemeenteambtenaren en bijstandsconsulenten. Het boek Zorgen voor de kost biedt inzicht in de arbeidswensen van de vrouwen en in de omstandigheden die hun uitstroom uit de bijstand bevorderen of belemmeren. Tussen gemeenten blijken grote verschillen te bestaan in de uitvoering van de Bijstandswet voor deze groep moeders.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

T. Knijn, F. van Wel - Zorgen voor de kost dr 1