Rebcke - Hildegard von Bingen

Schrijver:
Titel: Hildegard von Bingen
ISBN: 9789020245639
Taal: Nederlands
Uitgever: Ankh-Hermes, Uitgeverij
Bijzonderheden: Goed. Hardcover. Conditie Goed, heel mooi, bijna als nieuw, met geen of heel lichte, nauwelijks noemenswaardige sporen van gebruik.
Prijs: € 36,50
Verzendkosten: Gratis (binnen Nederland)
Meer info:

Hildegard von Bingen (1098—1179) is wellicht een van de merkwaardigste vrouwen van het middeleeuwse Europa. Deze Benedictijner non, de ,,Sybille van de Rijn”, was de eerste Duitse vrouwelijke arts. Daarnaast trad zij op als raadgeefster voor pausen en vorsten, waaronder keizer Frederik Barbarossa. De correspondentie die zij met hen voerde, en ook de briefwisseling met geestelijke en gewone mensen, is uitermate interessant. Haar leven omvat de hele twaalfde eeuw!
In dit boek wordt een beeld gegeven van haar werk en haar leven. Daarbij nemen haar opvattingen over geneeskunde en haar talrijke visioenen een belangrijke plaats in. In deze visioenen ervaart zij niet alleen de mens, maar ook de natuur en de kosmos als mystiek. Haar inzichten over de vrouw als maagd, en als partner, zijn uniek.
Voor ieder, die inzicht wil krijgen in de historische stromingen van die tijd en zich wil laten verrassen door de grote actualiteit van haar denkbeelden, is dit niet alleen een belangwekkend, maar ook een ,,heilig” boek. Het leven en het werk van deze geniale vrouw uit de twaalfde eeuw, vormt een middeleeuwse boodschap voor de mens van nu.

Verder lezen

Boekhandel Moos uit Weesp

zakelijk

Logo Boekhandel Moos

Verzendkosten:
Brievenbuspakje in Nederland:
€ 3,95 inclusief BTW.
Prijs pakket Postnl naar een huisadres (of als u wenst ophalen bij een PostNL,even aangevend dan) in Nederland:
€5,95 inclusief BTW.
Prijs pakket Postnl naar een huisadres in België : €8,95 inclusief BTW.
Prijs pakket Postnl Parcelshop naar een huisadres in Duitsland : €9,25 inclusief BTW.

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Rebcke - Hildegard von Bingen