Deze titel kan niet worden besteld.
Deze titel kan nu niet besteld worden. Probeer het later opnieuw

Montaigne, Michel de - Een complex en veranderlijk wezen / Essa

Schrijver:
Titel: Een complex en veranderlijk wezen / Essays over het toeval (geweldige vertaling van meestervertaler Hans van Pinxteren)
ISBN: 9789025334000
Taal: Nederlands
Uitgever: Athenaeum-Polak & Van Gennep
Bijzonderheden: Zeer goed, mooi, schoon, strak, in zwart linnen GEBONDEN exemplaar. 2002, 1e en enige druk, 204 p. Zeer goed omslag, zonder verkleuring. Geen naam, strepen etc.
Prijs: € 12,50
Verzendkosten: € 3,85 (binnen Nederland)
Meer info:
Voor 'Een complex en veranderlijk wezen' is een aantal middelgrote en kleinere essays bijeengebracht, waarin de nadruk ligt op de rol die volgens Montaigne het toeval speelt in het leven van de mens.
In het eerste hoofdstuk uit de bundel, 'Verschillende methodes kunnen tot hetzelfde doel leiden', waar Montaigne 'Essais' mee opent, staat de onstandvastigheid van de mens centraal. Aan de beroemde verzuchting die Montaigne in dit hoofdstuk slaakt, 'de mens is een verbazend ijdel, complex en veranderlijk wezen', is de titel van dit achtste deel met vertalingen van de 'Essais' ontleend. Deze gedachte vormt de grondtoon van Montaignes denken. Er valt geen staat op de mens te maken. Niet alleen zijn zijn daden niet te voorzien, maar ook zijn leven zelf in deze wereld is een aaneenrijging van toevalligheden en onzekerheden. Of, zoals Montaigne zegt in het essay 'Wisselende uitkomsten bij eenzelfde doelstelling': 'De Fortuin speelt bij de gebeurtenissen altijd de eerste viool.' Kortom, je kunt niet generaliseren over de mens, noch over zijn leven in deze wereld. Vandaar ook Montaignes weigering een eenduidige, systeemgebonden filosofie te ontwerpen of aan te hangen, een weigering waarvan de diversiteit en complexiteit van elk hoofdstuk in de 'Essais' opnieuw getuigt. Immers, het gaat hem niet om algemene waarheden, maar om zichzelf tot in zijn diepste wezen te leren kennen. Met dat doel tekent hij het leven in heel zijn verscheidenheid, met zoveel mogelijk facetten. Uit al deze facetten tezamen, als werd de lezer een caleidoscoop met eindeloos veel mogelijkheden voorgehouden, komt het beeld naar voren dat de auteur zich van de mens maakt.
Verder lezen

Zevenblad uit Amsterdam

particulier

Logo Zevenblad

* Kijk na uw bestelling a.u.b. in uw SPAM-Box als u binnen 3 dagen geen antwoord ontvangt.
* Zevenblad reageert meestal op dezelfde dag, maximaal binnen 3 werkdagen !
* Zevenblad staat voor zeer adequate verpakking en snelle verzending via Postnl of DPD.
* De boeken van Zevenblad verkeren, tenzij anders vermeld, altijd in uitstekende staat.
* Wij vragen betaling vooraf.
* Verzending vindt, tenzij op verzoek aangetekend, plaats voor risico van de koper.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Montaigne, Michel de - Een complex en veranderlijk wezen / Essays over het toeval (geweldige vertaling van meestervertaler Hans van Pinxteren) Montaigne, Michel de - Een complex en veranderlijk wezen / Essays over het toeval (geweldige vertaling van meestervertaler Hans van Pinxteren)