F. Bordewijk, N.v.t. - Karakter

Schrijver:
Titel: Karakter
ISBN: 9789038802961
Uitgever: Singel Uitgevers
Bijzonderheden: Conditie: Goed
Prijs: € 9,40
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Het boek 'Karakter' is een roman geschreven door F. Bordewijk. Het verhaal speelt zich af in het Rotterdam van de late 19e eeuw en volgt het leven van de jonge Jacob Willem Katadreuffe.

Jacob is de buitenechtelijke zoon van de deurwaarder Dreverhaven en diens dienstmeid Joba. Vanaf zijn vroege jeugd wordt Jacob geconfronteerd met de harde realiteit van het leven. Zijn moeder is arm en worstelt om rond te komen, terwijl zijn vader een strenge en afstandelijke man is die weinig interesse toont in zijn zoon.

Ondanks de moeilijkheden en tegenslagen in zijn leven, is Jacob vastbesloten om succesvol te worden. Hij is intelligent en gedreven en streeft naar een betere toekomst. Jacob werkt hard en zet alles op alles om zijn doelen te bereiken. Hij studeert rechten en werkt tegelijkertijd als klerk op een advocatenkantoor.

Het verhaal draait om de complexe relatie tussen Jacob en zijn vader. Dreverhaven is een machtige en invloedrijke man in Rotterdam, maar hij behandelt Jacob met minachting en probeert hem op alle mogelijke manieren tegen te werken. Jacob daarentegen is vastbesloten om zijn vader te overtreffen en zijn eigen weg te vinden in het leven.

Terwijl Jacob worstelt met zijn vader, ontmoet hij ook de mooie en mysterieuze Lorna te George. Ze worden verliefd en beginnen een relatie, maar hun liefde wordt op de proef gesteld door de obstakels die ze moeten overwinnen.

'Karakter' is een roman die de lezer meeneemt in de wereld van het Rotterdamse arbeidersleven aan het einde van de 19e eeuw. Het boek verkent thema's als afkomst, ambitie, liefde en de strijd om je eigen identiteit te vinden. Bordewijk schrijft met een scherpe en meeslepende stijl, waarbij hij de lezer onderdompelt in de sfeer van het tijdperk.

Het boek is een klassieker in de Nederlandse literatuur en werd bekroond met de prestigieuze P.C. Hooft-prijs. Het is een meeslepend verhaal dat de lezer raakt en aan het denken zet over de kracht van volharding en de zoektocht naar eigenwaarde.

'Karakter' is een tijdloos verhaal dat nog steeds relevant is in de hedendaagse maatschappij. Het laat zien dat afkomst en omstandigheden niet bepalend hoeven te zijn voor je toekomst, maar dat het de keuzes zijn die je maakt en de inzet die je toont die bepalen wie je uiteindelijk wordt.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

F. Bordewijk, N.v.t. - Karakter