Sander Koenen - Missie Delta

Schrijver:
Titel: Missie Delta
ISBN: 9789059560871
Uitgever: Fontaine Uitgevers B.V.
Bijzonderheden: Conditie: Goed
Prijs: € 7,80
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Iedereen kent de beelden. Astronauten in auto's op de maan, gewichtloos in het internationale ruimtestation of 'wandelend' door de ruimte aan slechts een enkele kabel. Wat bijna niemand ziet is de wereld áchter deze missies. Welke trainingen moet een astronaut doorlopen, welke ontberingen doorstaan?
In dit boek kijkt de lezer mee over de schouder van ESA-astronaut André Kuipers, in de aanloop naar zijn ruimtemissie DELTA in april 2004. Hij beleeft de simulaties van bloedstollende, bijna levensechte ruimterampen, neemt een kijkje áchter de schermen van het astronauten-opleidingscentrum Sterrenstad en reis tien dagen af naar het internationale ruimtestation ISS.
Het eerste hoofdstuk van Missie Delta introduceert de persoon Kuipers. Zijn achtergrond en carrière worden belicht, net als zijn werk voor ESA als kandidaat-astronaut.
Het tweede hoofdstuk beschrijft de training en andere voorbereidingen op de ruimtemissie van april 2004. Kuipers vertelt over zijn eigen ervaringen, geeft een persoonlijke noot en waar mogelijk anekdotes. Zo kijkt de lezer per hoofdstuk eerst mee over de schouder van Kuipers en is hij daarna bijna persoonlijk met hem in gesprek door zijn dagboekpagina('s).
Hoofdstuk drie is een gedetailleerde reportage over de missie DELTA, waarbij de lezer achtereenvolgens terecht komt op de lanceerbasis Bajkonoer, in het TsUP vluchtleidingscentrum en natuurlijk aan boord van het ISS. Verschillende momenten in de missie bieden de gelegenheid voor uitleg over wonen en werken in de ruimte (dagelijkse dingen, experimenten, contact met de aarde, samenwerking, etc).
In de epiloog schrijft Koenen over de toekomst. Hoe nu verder met de ruimtevaart, waarheen, wat doen? Plannen passeren de revue, quotes van astronauten verlevendigen dit hoofdstuk.
De tekst van het boek wordt ondersteund door foto's, maar ook door opengewerkte tekeningen van de Sojoez TMA-4 en het interieur van het ISS, en kaders met de belangrijkste feiten overzichtelijk op een rijtje.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Sander Koenen - Missie Delta