Antoon Van Tuijl - Ommetje Santiago

Schrijver:
Titel: Ommetje Santiago
ISBN: 9789081193320
Uitgever: Bruna, Baarle Nassau
Bijzonderheden: Conditie: Goed
Prijs: € 17,00
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
In 2001 begint Antoon van Tuijl (1939) zijn vervroegde pensionering - na veertig werkjaren in het middelbaar onderwijs - met een voettocht naar Santiago de Compostela. Honderd wandeldagen later keert hij rijk aan ervaringen met de bus terug naar zijn woonplaats Baarle-Nassau.
Die ervaringen houdt hij niet voor zich. Er verschijnt een fraai verslag in boekvorm, geïllustreerd met een honderdtal aquarellen die hij onderweg maakte. ('Vrij zijn op het ritme van je voeten', Uitg. Em. de Jong, ISBN nr. 978-90-73705-09-8). Met de diapresentatie die hij van zijn tocht samenstelt, verzorgt hij ruim tachtig spreekbeurten. Santiago blijft leven, zodanig zelfs dat het plan groeit een tweede keer op weg te gaan. Wie hem vraagt waarom hij de grote tocht opnieuw wil ondernemen, krijgt geen helder antwoord. Hij kan de drang om weer te gaan zelf niet verklaren, maar hij gaat!
Op de eerste lentedag van 2007 doet een grote groep familieleden en vrienden hem uitgeleide. Antoon is weer onderweg en beschrijft
wekelijks zijn belevenissen in het regionale 'Ons Weekblad'. Zo kan het thuisfront hem volgen. Zijn dagboek vult hij met pentekeningen van allerlei zaken die hem onderweg opvallen. Vooraf liet hij weten een half jaar uit te trekken voor zijn pelgrimage. Hij heeft namelijk het plan opgevat ook de terugtocht te voet af te leggen.
Op 15 juni bereikt hij gezond en wel de Jacobsstad in Galicië. Hier vindt hij het antwoord op de vraag: 'Waarom een tweede keer?' In Santiago is het verhaal voor de pelgrim niet af, ervaart Antoon. Hij vervolgt zijn weg naar het drie dagmarsen westelijker gelegen Finisterra en gaat dan noordelijk naar Muxia. Daar ervaart hij dat alle symbolen en legenden van deze pelgrimage hun plaats gekregen hebben. Hier is de pelgrimstocht compleet en kan hij tevreden aan zijn terugtocht beginnen. Hij zoekt zijn weg langs de Spaanse noordkust, gaat via de Franse kust noordwaarts, voluit genietend van natuur en cultuur en van de vele boeiende ontmoetingen.
Op 28 augustus komt een grote groep lezers van zijn wekelijkse verhalen hem tegemoet en viert met hem zijn behouden thuiskomst.
Antoon kan het niet laten te vertellen over de onvoorstelbare veelheid van prachtige ervaringen. Vandaar dat de spreekbeurten weer lopen en dat er nu dit boek ligt. Het geeft een schat aan belevenissen, beschrijvingen, achtergrondinformatie en vooral ook heel veel dagboektekeningen. Een ideale kans om vanuit uw stoel de tocht te beleven die u eigenlijk ook zou willen maken.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Antoon Van Tuijl - Ommetje Santiago