J. Bernlef, N.v.t. - Hersenschimmen

Schrijver:
Titel: Hersenschimmen
ISBN: 9789021452470
Uitgever: Singel Uitgeverijen
Bijzonderheden: Conditie: Goed
Prijs: € 14,20
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Hersenschimmen is een roman geschreven door J. Bernlef. Het boek vertelt het verhaal van Maarten Klein, een 71-jarige man die lijdt aan de ziekte van Alzheimer. Het boek geeft een indringend en aangrijpend beeld van de geleidelijke achteruitgang van Maartens geheugen en zijn worsteling met de realiteit.

Het verhaal speelt zich af in Nederland en begint wanneer Maarten en zijn vrouw Vera nog een rustig en vredig leven leiden in een klein dorp. Maarten is een voormalig geoloog en Vera is een voormalig pianolerares. Ze genieten van hun pensioen en hebben een goede relatie met elkaar.

Echter, naarmate het verhaal vordert, begint Maarten steeds meer te vergeten. Hij raakt verward en verliest het besef van tijd en plaats. Hij begint mensen en gebeurtenissen te verwarren en raakt steeds meer geïsoleerd van de wereld om hem heen. Zijn geheugenverlies wordt steeds erger en hij begint te leven in zijn eigen wereld van hersenschimmen.

Het boek beschrijft op een zeer realistische en aangrijpende manier de ervaringen van Maarten. De lezer wordt meegenomen in zijn gedachten en belevingswereld, waarin heden en verleden door elkaar heen lopen. Maarten probeert grip te krijgen op zijn verwarde geest, maar raakt steeds verder verstrikt in zijn eigen gedachten.

Hersenschimmen is een ontroerend en confronterend boek dat de lezer laat kennismaken met de angstaanjagende realiteit van Alzheimer. Het laat zien hoe iemand langzaam zijn identiteit verliest en hoe dit niet alleen invloed heeft op de persoon zelf, maar ook op de mensen om hem heen. Het boek roept vragen op over de aard van herinneringen, identiteit en de fragiliteit van het menselijk brein.

J. Bernlef weet met zijn heldere en poëtische schrijfstijl de verwarring en desoriëntatie van Maarten op een indrukwekkende manier over te brengen. Hij laat de lezer op een empathische manier meeleven met de hoofdpersoon en zorgt ervoor dat de impact van de ziekte van Alzheimer voelbaar wordt.

Hersenschimmen is een tijdloos meesterwerk dat een diepe indruk achterlaat. Het is een boek dat de lezer confronteert met de vergankelijkheid van het leven en de kwetsbaarheid van de menselijke geest. Het is een absolute aanrader voor iedereen die geïnteresseerd is in psychologische romans en de impact van ziekte op het individu.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

J. Bernlef, N.v.t. - Hersenschimmen