John Williams, J Williams - Stoner

Schrijver:
Titel: Stoner
ISBN: 9789048826056
Uitgever:
Bijzonderheden: Conditie: Goed
Prijs: € 12,50
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Het boek 'Stoner' geschreven door John Williams is een literaire roman die voor het eerst werd gepubliceerd in 1965. Het verhaal volgt het leven van William Stoner, een boerenzoon uit Missouri die een academische carrière nastreeft.

Het boek begint met de jeugd van Stoner, waarin hij opgroeit op een boerderij en zijn ouders hopen dat hij de boerderij zal overnemen. Echter, Stoner ontdekt al snel zijn passie voor literatuur en besluit Engelse literatuur te studeren aan de universiteit. Dit leidt tot een breuk met zijn ouders en een leven dat volledig gewijd is aan zijn academische carrière.

Stoner wordt docent Engelse literatuur aan de universiteit waar hij studeerde en raakt betrokken bij de politiek en intriges van de academische wereld. Hij trouwt met Edith, een vrouw die uiteindelijk een bron van ongeluk en frustratie in zijn leven wordt. Ondanks de moeilijkheden en teleurstellingen die hij tegenkomt, blijft Stoner vasthouden aan zijn passie voor literatuur en zijn toewijding aan het onderwijzen van zijn studenten.

Het boek verkent de thema's van liefde, eenzaamheid, teleurstelling en de zoektocht naar betekenis in het leven. Het personage van Stoner wordt afgeschilderd als een stille en introverte man die worstelt met zijn persoonlijke relaties en zijn plaats in de wereld. Hij wordt geconfronteerd met obstakels en tegenslagen, maar blijft vastberaden en trouw aan zijn idealen.

Wat dit boek onderscheidt, is de prachtige schrijfstijl van John Williams. Hij weet de innerlijke wereld van Stoner op een meeslepende manier te beschrijven en de lezer mee te nemen in zijn gedachten en emoties. De personages zijn levensecht en de dialogen zijn subtiel en doordacht.

'Stoner' is een boek dat de lezer raakt en aan het denken zet. Het is een verhaal over de zoektocht naar betekenis en de strijd om trouw te blijven aan jezelf, zelfs als het leven tegenzit. Het is een tijdloos verhaal dat resonantie vindt bij lezers van alle leeftijden.

Het boek heeft in de loop der jaren een cultstatus verworven en wordt beschouwd als een van de grote literaire meesterwerken van de 20e eeuw. Het is een boek dat je niet snel zult vergeten en dat je aan het nadenken zet over de essentie van het leven.

Kortom, 'Stoner' is een prachtige roman die de lezer meeneemt op een emotionele reis door het leven van een man die vasthoudt aan zijn passie en idealen, ondanks de tegenslagen die hij tegenkomt. Het is een boek dat je raakt en je nog lang bij zal blijven.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

John Williams, J Williams - Stoner