Heiko A. Oberman - Oberman, Heiko A.-Wortels van het antisemiti

Schrijver:
Titel: Oberman, Heiko A.-Wortels van het antisemitisme
ISBN: 9024227445
Uitgever:
Bijzonderheden: Wortels van het antisemitisme, studie van de Nederlandse hoogleraar kerkgeschiedenis in Tübingen, Heiko A. Oberman, over de opvattingen van enkele geleerden uit de 16e eeuw, m.n. Luther, over joden. De 16e eeuw bracht Europa een nieuw begin in ge...
Prijs: € 7,50
Verzendkosten: € 3,50 (binnen Nederland)
Meer info:
Wortels van het antisemitisme, studie van de Nederlandse hoogleraar kerkgeschiedenis in Tübingen, Heiko A. Oberman, over de opvattingen van enkele geleerden uit de 16e eeuw, m.n. Luther, over joden.
De 16e eeuw bracht Europa een nieuw begin in geloof, ontwikkeling en opvoeding. De peetvaders van het moderne Europa, van Reuchlin tot Erasmus en van Luther tot Calvijn, hebben met hun reformatorische moed de poort naar een nieuwe wereld opengesteld. Maar voor de joden moest hun werk dubbelzinnig blijven; voor hen bleef de 16e eeuw duister en middeleeuws.
Heiko Oberman studeerde theologie in Utrecht en vertrok daarna naar Oxford. Hij publiceerde over de wortels van het antisemitisme in 1981.
Verder lezen

Boekenstek uit Goudswaard

zakelijk

Logo Boekenstek

Onze verzendkosten bedragen € 3,50 per bestelling (binnen Nederland). Bij bestellingen boven de € 50,- betaalt u geen verzendkosten. Zie voor meer informatie www.boekenstek.nl.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Heiko A. Oberman - Oberman, Heiko A.-Wortels van het antisemitisme