Joost van Beek, Onbekend - Boele Bolnes

Schrijver:
Titel: Boele Bolnes
ISBN: 9789080308312
Uitgever: J. van Beek
Bijzonderheden: Conditie: Goed
Prijs: € 34,55
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
In 1987 kwam een einde aan een fascinerend bedrijf, dat in de gemeente Ridderkerk en omgeving kortweg werd aangeduid met Boele.
'Hij werkt bij Boele' behoefde geen nadere toelichting. In de internationale scheepsbouw- en scheepvaartwereld sprak men van Boele Bolnes, waarmee tegelijkertijd de plaats van vestiging werd vermeld. De alliteratie van de twee hoofdletters B lag, ook in het buitenland, lekker in de mond en wereldwijd werd Boele Bolnes een begrip voor iedereen, die rechtstreeks of zijdelings bij de nautische wereld betrokken was.
De officiële naam luidde: Boele's Scheepswerven en Machinefabriek B.V.

Boele Bolnes bestaat niet meer. Zijn geschiedenis is ten einde en met het verstrijken van de jaren zal die geschiedenis langzamerhand in de vergetelheid geraken. Daarom is het goed om al het wel en wee van dat bloeiende bedrijf in boekvorm vast te leggen om datgene te bewaren, wat geweest is en in zo vele mensenlevens een indringende rol heeft gespeeld. We hebben er voor gekozen om dat niet te doen op de solide wijze, die dergelijke geschriften meestal kenmerkt. Zeker, we zullen uiteraard niet voorbijgaan aan de chronologische bedrijfsgeschiedenis. Nog minder zullen we de beschrijving van de technische hoogstandjes verwaarlozen, die het bedrijf in staat bleek te verrichten en natuurlijk ontbreekt een bloemlezing van de belangrijkste afgeleverde producten niet. Maar daarnaast willen we ook ruime aandacht besteden aan het menselijk aspect, waarin zowel leed als humor een rol van betekenis spelen.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Joost van Beek, Onbekend - Boele Bolnes