Dirk-Jan de Bruijn - Waar een wil is, is succes

Schrijver:
Titel: Waar een wil is, is succes
ISBN: 9789023251705
Uitgever: Gorcum B.V., Koninklijke van
Bijzonderheden: Conditie: Goed
Prijs: € 5,10
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Waarom zijn we bij reorganisaties wél in staat iedereen de stuipen op het lijf te jagen, maar komen we nauwelijks toe aan de concretisering van dat attractieve beloofde land? Waar onze tent dan over 'n jaar of vijf staat. Om zo ook de trits 'richten-inrichten-verrichten' in de juiste volgorde te doorlopen. Waarom blijven we steeds hangen in die verstikkende top-down aanpakken, terwijl we een groot deel van ons kostbare talent gewoon onbenut laten? Om bij transformaties steeds maar weer met ratio - plannen, procedures, regels - die emotionele vraagstukken zoals relaties of samenwerken te lijf te gaan. En waarom hanteren we niet vaker de simpele win/win benadering om zo samen de koek groter te maken? Om er zo voor te zorgen dat die andere 80% van de collega's ook wordt aangesproken op hun verantwoordelijkheid. Om zo mét elkaar nieuwe kansen te verzilveren.
Gesterkt door flink wat vlieguren - opgedaan in meerdere veranderkeukens - laat Dirk-Jan de Bruijn je aan de hand van situaties uit de praktijk van alledag zien hoe je met slimme toepassing van elementen uit zijn praktijktheorie wél effectief kunt veranderen. Zoals het investeren in een sense of excitement, het vinden van de balans tussen sturing en zelforganisatie en het denken in gemeenschappelijk winnen. Om zo mensen in beweging te brengen. Energie te genereren. En om zo met elkaar maximale waarde te creëren. Gericht op tevreden gebruikers of afnemers. Met veel plezier uiteraard. Iedere dag weer opnieuw!
''Prachtig palet aan veranderinzichten, verrijkt met omvangrijke ervaring in complexe verandertrajecten en persoonlijke reflecties als leider in verandering: dit biedt inzicht én handvatten waarmee je onmiddellijk aan de slag kan. Absolute aanrader!''
Arend Ardon, vennoot Holland Consulting Group, auteur Doorbreek de cirkel!
''Prettig verwarrend boek over veranderen; maar daar gaat het om bij veranderen: de kracht van de verbazing!''
Mark Frequin, directeur-generaal Wonen en Bouwen, voorzitter Vereniging voor Overheidsmanagement
''Hoe voorkom je dat je organisatie een bunker wordt: defensief, verstard en in zichzelf gekeerd? Dit inspirerende boek - zigzaggend tussen fraaie historische en alledaagse voorbeelden - geeft een helder antwoord op de vraag: 'hoe vitaliseer je een organisatie?'''
Chris Giebels, directeur Avicenna Academie
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Dirk-Jan de Bruijn - Waar een wil is, is succes