Simone van der Vlugt - Nachtblauw

Schrijver:
Titel: Nachtblauw
ISBN: 9789026337581
Uitgever: Ambo|Anthos
Bijzonderheden: Conditie: Redelijk
Prijs: € 6,50
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Nachtblauw is een historische roman geschreven door Simone van der Vlugt. Het boek speelt zich af in de 17e eeuw en neemt de lezer mee naar het leven van Catrijn, een jonge vrouw die op zoek is naar een betere toekomst.

Catrijn is een weesmeisje dat opgroeit in een armoedig weeshuis. Ze droomt van een beter leven en wanneer ze de kans krijgt om als huishoudster te werken bij een rijke familie in Amsterdam, grijpt ze die met beide handen aan. Ze verlaat haar geboortedorp en begint aan een nieuw avontuur in de grote stad.

In Amsterdam komt Catrijn terecht in het huishouden van de familie Van Nulandt, een welvarende familie die handelt in verfstoffen. Ze wordt al snel betoverd door de kleuren en geuren van de verf en ontdekt haar talent voor schilderen. Ze krijgt de kans om in de leer te gaan bij de beroemde schilder Rembrandt van Rijn, die haar de fijne kneepjes van het vak leert.

Terwijl Catrijn haar schilderkunst ontwikkelt, ontdekt ze ook de donkere kant van het leven in Amsterdam. Ze wordt geconfronteerd met ziekte, armoede en de harde realiteit van het bestaan. Daarnaast wordt ze verliefd op een jonge schilder, maar hun liefde wordt op de proef gesteld door de sociale en economische omstandigheden van die tijd.

Nachtblauw is niet alleen een verhaal over kunst en liefde, maar ook over de positie van vrouwen in de 17e eeuw. Catrijn moet vechten voor haar onafhankelijkheid en haar recht om te schilderen, iets wat destijds niet vanzelfsprekend was voor vrouwen. Ze wordt geconfronteerd met vooroordelen en tegenwerking, maar blijft vastberaden om haar dromen na te jagen.

Simone van der Vlugt weet met Nachtblauw een levendig beeld te schetsen van het leven in de Gouden Eeuw. Haar beschrijvingen van het Amsterdamse straatbeeld, de schilderijen en de verfstoffen zijn gedetailleerd en beeldend. Daarnaast weet ze de personages tot leven te brengen en hun emoties op een geloofwaardige manier over te brengen.

Nachtblauw is een meeslepende historische roman die de lezer meeneemt naar een fascinerende periode in de Nederlandse geschiedenis. Het is een verhaal over kunst, liefde en de strijd voor vrijheid en gelijkheid. Een aanrader voor liefhebbers van historische fictie en boeken die zich afspelen in de Gouden Eeuw.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Simone van der Vlugt - Nachtblauw