Delaissé, L.M.J. (commentaar), H. (Herman) Liebaers en F. (François) M

Schrijver:
Titel: Middeleeuwse Miniaturen. Van de Librije van Boergondië tot het Handschriftenkabinet van de Koninklijke Bibliotheek van België
Taal: Nederlands
Uitgever: Brussel : Editions de la Connaissance, 1958
Bijzonderheden: 215 pag., ingeplakte afbeeldingen in kleur, gebonden in blauwgrijs linnen in een cassette)
Prijs: € 30,00
Verzendkosten: € 6,95 (binnen Nederland)
Meer info:
De Librije van Bourgondië is een bibliotheek die werd samengesteld door de hertogen van Bourgondië van het Huis Valois. De verzameling werd begonnen onder Filips de Stoute en verder uitgebreid door zijn erfgenamen. Filips II richt op 12 april 1559 de Koninklijke Bibliotheek van de Nederlanden op, waarin de Librije van Bourgondië wordt ondergebracht. Men kan de Librije van Bourgondië dan ook beschouwen als een rechtstreekse voorloper van de huidige Koninklijke Bibliotheek van België (KBR). Bij de dood van Filips de Goede was de Bourgondische Librije ongetwijfeld de grootste boekenverzameling in de Bourgondische Nederlanden en ze kon wedijveren met de bibliotheken van Karel V en Karel VI van Frankrijk, van de Hongaarse koning Matthias Corvinus, van Cosimo de Medici in Florence en met de pauselijke bibliotheek in Rome. Vandaag vormt de Librije een collectie van 280 manuscripten binnen de KBR. Ze zijn gemaakt door kopiisten als Jean Miélot, Jean Wauquelin en David Aubert en verlucht door miniaturisten als Willem Vrelant, Loyset Liédet, Jan Tavernier, Philippe de Mazerolles, Simon Marmion en Lieven van Lathem. Sinds 2020 worden de topstukken uit de Librije tentoongesteld in het KBR Museum

KBR of voluit de Koninklijke Bibliotheek van België (Frans: Bibliothèque royale de Belgique) is de nationale bibliotheek van België. De huidige naam is een contractie van de Nederlandse en de Franse afkortingen.

De Koninklijke Bibliotheek beheert een belangrijk cultureel patrimonium en verwerft en beheert de publicaties die verschijnen op het grondgebied van België en de in het buitenland verschenen publicaties van Belgische auteurs.

In de bibliotheek bevinden zich ongeveer 35.000 handschriften, waaronder 4500 middeleeuwse codices. Het Handschriftenkabinet is een van de belangrijkste verzamelingen van manuscripten ter wereld. Deze collectie wordt door andere instellingen erkend als de meest waardevolle van België. Tot de verzameling behoren verscheidene handschriften, vervaardigd door David Aubert voor Filips de Goede uit de Librije van Bourgondië waaruit de Koninklijke Bibliotheek is ontstaan. Een deel van de verzameling ging verloren tijdens de brand van het Paleis op de Koudenberg. Van de duizend kostbare handschriften die men bij de dood van Karel de Stoute telde, worden er ongeveer 300 in het Handschriftenkabinet bewaard. Sinds 2020 worden ze tentoongesteld in het KBR Museum.
(bron: Wikipedia)
Verder lezen

De Korenbloem uit Nuenen

particulier

Logo De Korenbloem

Bestelt u meerdere boeken tegelijk, dan verzenden wij deze samen en betaalt u gereduceerde verzendkosten, afhankelijk van formaat en gewicht.
Bij bestellingen met een totaalbedrag van 50 euro of meer is binnen Nederland de verzending gratis bij bestellingen onder de 10 kg. (voor België: 70 euro of meer - onder de 2 kg).
De verzendkosten naar België variëren, afhankelijk van formaat en gewicht van het pakket.
Boeken worden met Track&Trace verzonden.
Verzendingen vinden plaats na ontvangst van uw betaling.
Let op: e-mails kunnen in uw spambox terecht komen!!!
Verder lezen

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Delaissé, L.M.J. (commentaar), H. (Herman) Liebaers en F. (François) Masai (voorreden) - Middeleeuwse Miniaturen. Van de Librije van Boergondië tot het Handschriftenkabinet van de Koninklijke Bibliotheek van België Delaissé, L.M.J. (commentaar), H. (Herman) Liebaers en F. (François) Masai (voorreden) - Middeleeuwse Miniaturen. Van de Librije van Boergondië tot het Handschriftenkabinet van de Koninklijke Bibliotheek van België Delaissé, L.M.J. (commentaar), H. (Herman) Liebaers en F. (François) Masai (voorreden) - Middeleeuwse Miniaturen. Van de Librije van Boergondië tot het Handschriftenkabinet van de Koninklijke Bibliotheek van België Delaissé, L.M.J. (commentaar), H. (Herman) Liebaers en F. (François) Masai (voorreden) - Middeleeuwse Miniaturen. Van de Librije van Boergondië tot het Handschriftenkabinet van de Koninklijke Bibliotheek van België Delaissé, L.M.J. (commentaar), H. (Herman) Liebaers en F. (François) Masai (voorreden) - Middeleeuwse Miniaturen. Van de Librije van Boergondië tot het Handschriftenkabinet van de Koninklijke Bibliotheek van België Delaissé, L.M.J. (commentaar), H. (Herman) Liebaers en F. (François) Masai (voorreden) - Middeleeuwse Miniaturen. Van de Librije van Boergondië tot het Handschriftenkabinet van de Koninklijke Bibliotheek van België Delaissé, L.M.J. (commentaar), H. (Herman) Liebaers en F. (François) Masai (voorreden) - Middeleeuwse Miniaturen. Van de Librije van Boergondië tot het Handschriftenkabinet van de Koninklijke Bibliotheek van België Delaissé, L.M.J. (commentaar), H. (Herman) Liebaers en F. (François) Masai (voorreden) - Middeleeuwse Miniaturen. Van de Librije van Boergondië tot het Handschriftenkabinet van de Koninklijke Bibliotheek van België

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij De Korenbloem

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met De Korenbloem
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en De Korenbloem een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van De Korenbloem vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • De Korenbloem kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.