Alex Kershaw - Bedford Boys

Schrijver:
Titel: Bedford Boys
ISBN: 9789045300641
Uitgever: Bzztoh
Bijzonderheden: Conditie: Redelijk
Prijs: € 11,30
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Op 6 juni 1944, om halfzeven 's ochtends, landden 180 mannen van de A-Compagnie op Omaha Beach, Normandië. Ze werden door de Duitsers begroet met furieuze kogelregens uit machinegeweren en meedogenloze granaten. Binnen enkele minuten was het zand doordrenkt van het bloed. Onder de gevallen soldaten waren 19 jongens uit Bedford, een stadje van drieduizend zielen in Virginia. In de militaire geschiedenis van de Verenigde Staten is dit verlies tot op heden het grootste dat een Amerikaanse stad in één dag trof.

Dit is het verhaal van jonge mannen die het leven lieten en de paar kameraden die de slachting op miraculeuze wijze overleefden. Het is tevens het verhaal van Bedford, de plattelandsgemeente van hun gezinnen en vrienden, van hun hoop en hun dromen.

De Bedford boys volgt de levens van de jongens die bij de National Guard gingen om een paar dollars bij te verdienen, onverwachts in dienst moesten, een intensieve training in Engeland volgden en aan hun eind kwamen op de Franse stranden. Hun verleden wordt met behulp van brieven, dagboeken en interviews gereconstrueerd - tot en met de militaire blunders die hun lot bezegelden.

Wat rest is de onvoorstelbare moed die zij op D-Day aan de dag legden om Omaha Beach, en uiteindelijk de rest van Europa, te bevrijden. Het lot van de jongens uit Bedford is een van de meest overweldigende - en onbekende - verhalen uit de Tweede Wereldoorlog.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Alex Kershaw - Bedford Boys