F. Bordewijk - KARAKTER - F. Bordewijk

Schrijver:
Titel: KARAKTER - F. Bordewijk
ISBN: 9789001555061
Uitgever: Noordhoff
Bijzonderheden: Conditie: Als nieuw
Prijs: € 26,40
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
KARAKTER is een roman geschreven door de Nederlandse auteur F. Bordewijk. Het boek werd voor het eerst gepubliceerd in 1938 en wordt beschouwd als een van de belangrijkste werken uit de Nederlandse literatuur.

Het verhaal speelt zich af in Rotterdam aan het begin van de 20e eeuw en volgt het leven van de jonge Jacob Willem Katadreuffe. Jacob is de buitenechtelijke zoon van de deurwaarder Dreverhaven en diens dienstmeid Joba. Ondanks zijn moeilijke afkomst en de afwezigheid van zijn vader, is Jacob vastbesloten om succesvol te worden en een beter leven te leiden dan zijn ouders.

Het boek richt zich op de strijd van Jacob om zijn doelen te bereiken en zijn relatie met zijn vader, die hem voortdurend tegenwerkt. Dreverhaven is een harde en meedogenloze man, die zijn zoon op alle mogelijke manieren probeert te dwarsbomen. Dit leidt tot een complexe en intense vader-zoonrelatie, waarbij Jacob vastbesloten is om zijn eigen weg te vinden en zijn eigen karakter te ontwikkelen.

Jacob is een ambitieuze en vastberaden jongeman, die zichzelf opwerkt van klerk tot advocaat. Hij is bereid om hard te werken en offers te brengen om zijn doelen te bereiken. Ondanks de vele tegenslagen en obstakels die hij tegenkomt, blijft Jacob volharden en vechten voor zijn succes.

Het boek verkent ook thema's als sociale klasse, rechtvaardigheid en de invloed van afkomst op iemands leven. Bordewijk schetst een levendig beeld van het Rotterdamse leven in die tijd en gebruikt de stad als achtergrond voor het verhaal van Jacob.

KARAKTER is een meeslepende roman die de lezer meeneemt in de innerlijke strijd van Jacob en zijn zoektocht naar identiteit en erkenning. Bordewijk's schrijfstijl is bekend om zijn precisie en kracht, en hij weet de emoties en gedachten van zijn personages op indringende wijze over te brengen.

Het boek werd zeer goed ontvangen door zowel critici als lezers en won verschillende literaire prijzen. Het is een tijdloos verhaal dat nog steeds relevant is en de lezer aan het denken zet over thema's als afkomst, ambitie en de prijs van succes.

KARAKTER is een klassieker in de Nederlandse literatuur en een must-read voor liefhebbers van meeslepende romans met diepgang. Het boek laat zien dat karakter en doorzettingsvermogen cruciaal zijn in het leven, ongeacht de obstakels die men tegenkomt.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

F. Bordewijk - KARAKTER - F. Bordewijk