Arnold Kramish - De Griffioen

Schrijver:
Titel: De Griffioen
ISBN: 9789027417886
Uitgever: Arnold Kramish
Bijzonderheden: Conditie: Goed
Prijs: € 4,75
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
'De Griffioen' is het verhaal van een vergeten held.
Paul Rosbaud was een voortreffelijk wetenschappelijk redacteur bij Springer Verlag, een persoonlijk vriend van de wetenschappers die de wereld hebben veranderd door de ontdekking van de splijting van het atoom, en, zo leek het, een steunpilaar van de nazi's. Maar Paul Rosbaud was ook de meest waardevolle en hoogst geplaatste spion die de geallieerden tijdens de Tweede Wereldoorlog in Duitsland hadden.
Van Rosbaud kregen de Britten het Oslo-rapport, dat vroeg in de oorlog al de verschrikkingen van de nog komende Blitzkrieg en de slag met de U-boten voorspelde. Van hem hoorden ze over de raketten die gebruikt zouden worden om Londen te vernietigen. En via hem wisten de Britten dat de Duitsers aan de atoombom werkten.
Deze heel bijzondere man riskeerde steeds opnieuw zijn leven om gedetailleerde rapporten over het Duitse leger en de technische ontwikkelingen via Noorwegen en Frankrijk naar Engeland te krijgen.
Hij deed het allemaal niet voor geld of voor roem; hij deed zijn werk om de mensheid te helpen en uit haat tegen de nazi's. 'De Griffioen' was de codenaam van Paul Rosbaud als spion en dit is de eerste keer dat zijn verhaal wordt verteld.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Arnold Kramish - De Griffioen