Lavrijsen, Annette - Shinrin-yoku De helende kracht van bosb

Schrijver:
Titel: Shinrin-yoku De helende kracht van bosbaden
ISBN: 9789026342165
Taal: Nederlands
Uitgever: Ambo Anthos
Bijzonderheden: 2018 1e druk / gebonden / 224 pag. / 373 gram / in goede staat
Prijs: € 10,00
Verzendkosten: € 3,85 (binnen Nederland)
Meer info:
Annette Lavrijsen schrijft over de trend van 2018: Shinrin-yoku, de Japanse kunst van het bosbaden.
In Japan weet men het al langer: de weg naar een gezonder, productiever en gelukkiger leven leidt door het bos. Meditatieve boswandelingen zijn er een populaire therapie tegen stress, futloosheid en andere kwalen. Volgens het Japanse principe shinrin-yoku (bosbaden) heeft de natuur niet alleen het vermogen haar bezoekers te verwonderen en te laten ontspannen, maar vergroot zij ook ons fysieke, mentale en emotionele welzijn: bloeddruk, hartslag en cortisolniveau dalen opvallend, de concentratie en het probleemoplossend vermogen nemen toe.
In Shinrin-yoku beschrijft journalist Annette Lavrijsen de wonderbaarlijke relatie tussen de natuur, ons lichaam, onze geest en onze ziel. Aan de hand van haar eigen ervaringen laat zij zien hoe de westerse mens de Japanse kunst van het bosbaden in zijn eigen leven kan toepassen.
Met behulp van eenvoudige oefeningen waarbij je de omgeving bewuster leert waarnemen en alle zintuigen getraind worden, laat ze zien hoe je via de natuur weer in verbinding kunt komen met jezelf.

Voor de liefhebbers van 'Ikigai' en 'Hygge'. 'Shinrin-yoku' van Annette Lavrijsen zorgt voor een heldere geest in een ontspannen lichaam.
Toon minder
Recensie(s)
Shinrin-yoku is een Japans begrip dat vertaald kan worden als 'bosbaden'. Meditatieve boswandelingen vergroten het fysieke, mentale en emotionele welzijn van de mens. De auteur, freelance journaliste, neemt ons mee in deze aardse vorm van spiritualiteit. Door verbinding te maken met dieren, planten en de aarde komen we in contact met de universele bron; datgene wat ons verbindt met onze omgeving. In ieder van de hoofstukken staat één van de vijf elementen centraal: aarde (lichaam), water (geest), vuur (hart), wind (ziel) en leegte (de bron). Het laatste hoofdstuk geeft praktische aanwijzingen voor een natuurlijk leven, bijvoorbeeld: ga tuinieren, ga – ook in de stad – op zoek naar natuur en schakel over op een gezond eetpatroon. Het boek bevat talloze oefeningen en aanwijzingen om dichter bij een spirituele natuurbeleving te komen. Door Zen geïnspireerd, prachtig vormgegeven en geïllustreerd met natuurtekeningen, makkelijk toegankelijk en eenvoudig toepasbaar. Aanbevolen. Bevat literatuurlijst.
Verder lezen

Holistiek uit Zevenaar

zakelijk

Logo Holistiek

Met name boeken over esoterie, spiritualiteit, religie en psychologie.
Posttarieven 2024:
NEDERLAND:
Brievenbuspost (38x26,5x3,2 cm) afhankelijk van gewicht:
- tot 2 kilo € 3,85
Pakketpost via postnl: € 7,70 (tot 10 kilo)
Verzendkosten Buitenland:
BELGIË: € 8,15 via DPD

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Lavrijsen, Annette - Shinrin-yoku    De helende kracht van bosbaden Lavrijsen, Annette - Shinrin-yoku    De helende kracht van bosbaden Lavrijsen, Annette - Shinrin-yoku    De helende kracht van bosbaden

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Holistiek

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Holistiek
    Dit boekwinkeltje is een zakelijke verkoper. Hierdoor heeft u o.a. herroepingsrecht waarmee u het boek binnen 14 dagen na ontvangst retour kunt sturen. Verder lezen.
  • Identiteit verkoper:
    Boekensalon Koos Tak
    Kamer van Koophandel nummer: 67601944
    NL001530193B08
  • Na uw bestelling ontvangen u en Holistiek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Holistiek vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Holistiek kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.