Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Augustijnenhof.


 

Bosch, Ad en Boezeman, Jan Willem - Drechtomstreekse canonvensters

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Bosch, Ad en Boezeman, Jan Willem - Drechtomstreekse canonvensters
Schrijver: Bosch, Ad en Boezeman, Jan Willem
Titel: Drechtomstreekse canonvensters
ISBN:
Uitgever: Stichting Illustre Dordracum
Bijzonderheid: 2023, 48 pag. / paperback (A5 geniet), full color.
Prijs: € 5,95
Meer info Documentatie- en Kenniscentrum Augustijnenhof heeft in 2020-2021 zowel de Canon van Dordrecht als die van de Zwijndrechtse Waard geïntroduceerd. Daarnaast heeft zij de al eerder gebouwde Canon van de Alblasserwaard en Vijfheerenlanden in beheer heeft genomen.
In deze drie Canons wordt de geschiedenis van het zuidoostelijk gedeelte van de provincie Zuid-Holland en het zuidwestelijk deel van de provincie Utrecht beschreven, de laaggelegen landen tussen de rivieren die in de middeleeuwen werden omdijkt en via de waterwegen met elkaar zijn verbonden. Waterwegen die eeuwenlang zowel vriend als vijand van de bevolking waren. Er kwam vruchtbaar land uit voort en ruimte voor handelsactiviteiten, met Dordrecht en Gorinchem als economische middelpunten. Maar de rivieren zorgden ook voor rampen die soms grote invloed op het landschap hadden. Met de ‘Drechtomstreekse canonvensters’ maakt de lezer op een plezierige wijze kennis met een zorgvuldig gekozen selectie vensters uit deze drie Canons, zodat hij de historische context van het rivierengebied leert kennen.
Omdat het een laagdrempelige greep uit drie omvangrijke Canons is, zal het voor menigeen een uitnodiging blijken te zijn tot verdere verdieping in deze boeiende stads- en streekgeschiedenis.
Boek bekijken

Augustijnenhof uit Dordrecht

zakelijk

Logo Augustijnenhof

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.