Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel boekenkeldertje.


 

JAGER, S.W. - Anloo - De Strubben, Kniphorstbos - een archeologische kartering, inventarisatie en waardering.

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: JAGER, S.W. - Anloo - De Strubben, Kniphorstbos - een archeologische kartering, inventarisatie en waardering.
Schrijver: JAGER, S.W.
Titel: Anloo - De Strubben, Kniphorstbos - een archeologische kartering, inventarisatie en waardering.
ISBN:
Uitgever: ROB Amersfoort
Bijzonderheid: 1988. With 23 text-figures & 1 folded map. Wrappers. IX & 76 pp. (Nederlandse Archeologische Rapporten, 7).
Prijs: € 3,50
Meer info Het militaire oefenterrein Anloo ligt in de gemeenten Anloo en Zuidlaren min of meer ingeklemd tussen de dorpen Anloo, Annen, Schipborg, Schuilingsoord en de zuidelijke uitbreiding van Zuidlaren. Aan de oostkant wordt het oefenterrein begrensd door rijksweg 34, die van Emmen naar Groningen loopt. Het terrein, beslaat 238 ha, waarvan 45 ha geen eigendom is van het Ministerie van Defensie. Dit gebied wordt gehuurd van Staatsbosbeheer.
Het onderzoeksgebied omvat behalve het militaire oefenterrein ook het onmiddellijk aangrenzende agrarische gebied aan de noord-, west- en zuidzijde. De grenzen van het onderzoeksgebied verschillen van het huidige oefenterrein met het oog op gewenste of noodzakelijke uitbreidingen en vanwege de samenhang der archeologische sporen. Aan de west- en oostkant wordt het onderzoeksgebied begrensd door respectievelijk de verharde weg Anloo-Schipborg en reeds genoemde rijksweg 34. Aan de noordzijde valt de grens voor een groot deel samen met de weg die hier over de es loopt en aan de zuidzijde correspondeert de grens met de noordrand van de Noordes van Anloo en de weg Anloo-Annen.

De probleemstelling kan vertaald worden in een drietal doelen:
1. het verkrijgen van inzicht in het archeologisch bodemarchief van het militaire oefenterrein en naaste omgeving.
2. het vastleggen van visueel-waarneembare objecten en structuren in het terrein, zoals hunebedden, grafheuvels, nederzettingssporen, akkercomplexen en wegrelicten.
3. het bepalen - voor zover mogelijk - van de aard, kwaliteit en omvang van de verschillende vindplaatsen. Deze doelen bepalen de onderzoeksmethode
Boek bekijken

boekenkeldertje uit Mechelen

particulier

Logo boekenkeldertje

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.