Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel CANON SOCIAAL WERK.


 

Dijk, mr. D.J.H. van / mr. C.G. van der Staaij (red.) - Vonken van heilig vuur. Groen van Prinsterer - tweehonderd jaar

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Dijk, mr. D.J.H. van / mr. C.G. van der Staaij (red.) - Vonken van heilig vuur. Groen van Prinsterer - tweehonderd jaar
Schrijver: Dijk, mr. D.J.H. van / mr. C.G. van der Staaij (red.)
Titel: Vonken van heilig vuur. Groen van Prinsterer - tweehonderd jaar
ISBN: 9789058292094
Uitgever: Uitgeverij Groen
Bijzonderheid: 2001, 129pp, paperback
Prijs: € 3,90
€ 3,70
Meer info Tweehonderd jaar geleden werd mr.G.Groen van Prinsterer geboren. Groen was een staatsman van formaat. Ook als historicus kreeg hij bekendheid. Maar voor alles was Groen een Evangeliebelijder. Tegen het ongeloofsdenken van de Revolutie stelde hij het Evangelie. Ondubbelzinnig en onbekrompen zocht hij telkens weer tot de kern door te dringen. Zijn hartstocht, vasthoudendheid en heldere verwoording dwongen bij vriend en vijand respect af. //

Recensie(s) :
In deze opstellenbundel staat de staatsman mr. G. Groen van Prinsterer (1801-1876) centraal ter gelegenheid van de herdenking van zijn tweehonderdste geboortejaar. Tal van straten, scholen en zelfs een zaal in de Tweede Kamer herinneren aan deze visionaire staatsman, geleerde en - als Reveilman - bestrijder van het ongeloofsdenken in zijn vermaarde hoofdwerk 'Ongeloof en revolutie' (1847). Een keur van scribenten uit de politieke denkkring van 'klein rechts' die zich tot zijn erfgenamen rekenen, spreekt - al dan niet historisch en veelal sterk persoonlijk getoonzet - zich uit over de politiek-maatschappelijke betekenis van Groens gedachtegoed voor heden en toekomst. Met name de bijdragen van dr. W. Aalders en prof. dr. A.Th. van Deursen maken de bundel de moeite waard. Met beknopte biografische chronologie van Groen en auteursgegevens. Bestemd voor een bredere doelgroep dan waaruit de scribenten zelf afkomstig zijn. De bundel had aan waarde en kracht gewonnen wanneer de redactie een pluriformer politiek spectrum had laten mee-herdenken.
Boek bekijken

CANON SOCIAAL WERK

zakelijk

CANON SOCIAAL WERK uit Amsterdam

Logo CANON SOCIAAL WERK

De Canon sociaal werk is het digitale wikipendium voor de geschiedenis van de sociale sector, in de meest brede betekenis van het woord. Auteurs en medewerkers van de website www.canonsociaalwerk.eu bieden in dit antiquariaat boeken voor een vriendenprijs aan. Met de opbrengst kan deze CANON-website zich verder ontwikkelen.
Bestellingen die verzonden moeten worden naar onze zuiderburen krijgen het tarief in rekening voor verzending vanuit Nederland naar Belgiƫ.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.