Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel CANON SOCIAAL WERK.


 

Hartmans, Rob. - De Groene van 1877. Geschiedenis van een dwars weekblad

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Hartmans, Rob. - De Groene van 1877. Geschiedenis van een dwars weekblad
Schrijver: Hartmans, Rob.
Titel: De Groene van 1877. Geschiedenis van een dwars weekblad
ISBN: 9789053303511
Uitgever: Mets en Schilt uitg.
Bijzonderheid: 2002, 461pp, Gebonden. Pakket, te dik voor brievenpost.
Prijs: € 6,75
€ 7,25
Meer info Nederland kent De Groene Amsterdammer als het dwarse weekblad van Martin van Amerongen (1941-2002): progressief maar onmodieus en invloedrijker dan zijn oplage doet vermoeden. Te weinig wordt beseft hoezeer de periode-Van Amerongen past in de aloude traditie van het weekblad, te beginnen met het regime van de progressieve ex-dominee en toneelschrijver Johannes de Koo. De 'oude' Groene wordt de volgende decennia geleid door een aantal professoren, terwijl ook de even bevlogen als eigengereide Frederik van Eeden zijn stempel op het blad drukt. Door de decennia heen is er in De Groene veel aandacht voor cultuur geweest. Opmerkelijk is ook dat de krant in de 125 jaar van zijn bestaan slechts drie vaste tekenaars heeft gehad: Johan Braakensiek, L.J. Jordaan en Opland. Kortom: alles over een 125-jarige, erudiete en onmisbare luis in de pels.
Boek bekijken

CANON SOCIAAL WERK

zakelijk

CANON SOCIAAL WERK uit Amsterdam

Logo CANON SOCIAAL WERK

De Canon sociaal werk is het digitale wikipendium voor de geschiedenis van de sociale sector, in de meest brede betekenis van het woord. Auteurs en medewerkers van de website www.canonsociaalwerk.eu bieden in dit antiquariaat boeken voor een vriendenprijs aan. Met de opbrengst kan deze CANON-website zich verder ontwikkelen.
Bestellingen die verzonden moeten worden naar onze zuiderburen krijgen het tarief in rekening voor verzending vanuit Nederland naar Belgiƫ.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.