Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel CANON SOCIAAL WERK.


 

Ja Willem Duyvendak - De planning van ontplooiing. Wetenschap, politiek en de maakbare samenleving

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Ja Willem Duyvendak - De planning van ontplooiing. Wetenschap, politiek en de maakbare samenleving
Schrijver: Ja Willem Duyvendak
Titel: De planning van ontplooiing. Wetenschap, politiek en de maakbare samenleving
ISBN: 9789012087582
Uitgever: Sdu Uitgevers
Bijzonderheid: 1999, 157 pp, paperback
Prijs: € 5,60
€ 4,25
Meer info Wie in liberale kring hilariteit wil opwekken, moet iets roepen over die vermaledijde sociaal-democraten van weleer en hun geloof in de maakbare samenleving. Onder liberalen maakt men zich graag vrolijk over Den Uyl en is men blij met Kok, die zelfs zijn laatste ideologische veren wil afschudden en daarmee persé het historisch ongelijk van de sociaal-democraten lijkt te willen bewijzen. Toch was het juist in linkse kring dat er al vroeg kritiek ontstond op de gedachte van een maakbare samenleving. Centraal in deze kritiek stond het idee dat 'ontplooiing' nooit gepland kon worden; mensen moesten zichzelf ontplooien. Deze progressieve kritiek op maakbaarheid ontwikkelde zich zowel in de sociale wetenschappen als in de politieke arena. Dit boek beschrijft de veranderingen in het denken over planning en zelfontplooiing in verschillende wetenschappen (politicologie, sociologie, filosofie en andragologie) en in het politieke debat. In hoeverre verschillen politiek en wetenschap? Is 'welzijn' links? Heeft 'planning' de toekomst terwijl de utopie uit is?
Boek bekijken

CANON SOCIAAL WERK

zakelijk

CANON SOCIAAL WERK uit Amsterdam

Logo CANON SOCIAAL WERK

De Canon sociaal werk is het digitale wikipendium voor de geschiedenis van de sociale sector, in de meest brede betekenis van het woord. Auteurs en medewerkers van de website www.canonsociaalwerk.eu bieden in dit antiquariaat boeken voor een vriendenprijs aan. Met de opbrengst kan deze CANON-website zich verder ontwikkelen.
Bestellingen die verzonden moeten worden naar onze zuiderburen krijgen het tarief in rekening voor verzending vanuit Nederland naar België.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.