Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Doornweerdje.


 

- De tas van Eva - Een uniek dagboek van een joodse heldin (inclusief DVD)

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding:  - De tas van Eva - Een uniek dagboek van een joodse heldin (inclusief DVD)
Schrijver:
Titel: De tas van Eva - Een uniek dagboek van een joodse heldin (inclusief DVD)
ISBN:
Uitgever: The House of Books
Bijzonderheid: Hardcover, met omslag, inclusief de bijbehorende DVD, in goede staat
Prijs: € 4,00
Meer info Eva en haar man Alex besluiten in1942 het bezette Nederland te ontvluchten. Zij laten alles achter en vertrekken met hun zoontje Donald richting Zwitserland. Het is een levensgevaarlijke tocht, met valse papieren door België en Frankrijk, in treinen vol Duitse militairen, begeleid door passeurs die tegen betaling mensen over de grens brengen.

In juli 1942 eindigt hun reis in Pontarlier, op de grens van Frankrijk en Zwitserland. Alex wordt opgepakt door de nazi's, maar Eva en Donald weten veilig Zwitserland te bereiken. Vanuit Zwitserland correspondeert Eva met haar ouders in het getto van Amsterdam, later in Westerbork en Theresienstadt. Hun brieven geven een huiveringwekkend beeld van het joodse leven. Van hun verlangen en hoop, in steeds benardere omstandigheden, dat alles ooit nog eens goed zal komen. Ook Eva heeft die hoop, zelfs na de oorlog. Tot zij de onvermijdelijke realiteit moet erkennen.

Na de oorlog erft Eva's zoon, Donald, een tas met een ontroerende inhoud: Eva's correspondentie met haar ouders en haar nooit verzonden brieven aan Alex. Het is een indrukwekkende getuigenis van Eva's oneindige liefde voor de man die zij verloor en het kind dat zij redde.

De tas van Eva is een zeldzaam document humain, een uniek dagboek van een aangrijpend liefdesverhaal uit de Tweede Wereldoorlog. Een boek als monument.
Boek bekijken

Doornweerdje uit Oosterbeek

zakelijk

Logo Doornweerdje

Welkom in onze boekwinkel op BOEKWINKELTJES.NL. Wanneer u een boek bestelt, krijgt u van ons een mailtje met het totaalbedrag, inclusief de verzendkosten en ons rekeningnummer om de betaling te voldoen. In een beperkt aantal gevallen verdwijnt onze mail in uw spam-map, houdt hier rekening mee.
De verzendkosten zijn: brievenbuspakket Nederland € 3,95, pakket Nederland € 5,95, pakket België € 7,95, pakket Duitsland € 8,95, overige bestemmingen op aanvraag. Voor bestellingen vanaf € 50,- berekenen wij GEEN VERZENDKOSTEN binnen Nederland, Duitsland en België. Voor vragen graag even een mailtje naar info@doornweerdje.nl.
Al onze boeken op Boekwinkeltjes staan ook gerubriceerd op onze website www.doornweerdje.nl, waar u de boeken ook kunt bestellen en betalen
Verder lezen

De verkoper zal binnen 2 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.