Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel DRG.


 

Winter, R.de - De helikopters en de NL krijgsmacht 1945-2000: van iedereen en niemand?

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Winter, R.de - De helikopters en de NL krijgsmacht  1945-2000: van iedereen en niemand?
Schrijver: Winter, R.de
Titel: De helikopters en de NL krijgsmacht 1945-2000: van iedereen en niemand?
ISBN: 9789024459131
Uitgever: Boom, 1991
Bijzonderheid: softcover, A5 formaat, 456 pgs, geill. met zw.w. fotos, verz.kn € 7,/
Prijs: € 39,90
Meer info - Al snel na de Tweede Wereldoorlog werd duidelijk dat het hefschroefvliegtuig een glorieuze toekomst tegemoet vloog en het een betekenisvolle bijdrage kon leveren aan maritieme en landoperaties. Toch duurde het nog decennia voordat de helikopter in de Nederlandse krijgsmacht een volwaardige plaats verwierf naast de vertrouwde wapensystemen van de marine, land- en luchtmacht.
- In 'Van iedereen en niemand' schetst Rolf de Winter het vaak moeizame proces waarin de helikopter zich in Nederland ontworstelde aan deze stiefmoederlijke plaats. De veranderende taakopvatting van de krijgsmacht en de vasthoudendheid van enkele militaire en politieke voorvechters bewerkstelligden uiteindelijk een kentering.
- Vanaf de jaren 1990 speelde de helikopter een cruciale rol tijdens talrijke humanitaire, maritieme en crisisbeheersingsoperaties.
- Rolf de Winter is als onderzoeker verbonden aan het Nederlands Instituut voor Militaire Historie (NIMH). Hij is gespecialiseerd in de geschiedenis van de Nederlandse luchtstrijdkrachten.
Boek bekijken

DRG uit Velp

zakelijk

Logo DRG

Airwar & Market Garden Battlefieldtours, boeken & DVD, publicaties, onderzoek, lezingen op gebied van Krijgsgeschiedenis mn. WO2, Luchtoorlog '40-'45, Market Garden '44,
NB. WIJ ZIJN MET VAKANTIE VAN 28 MEI t/m 19 JUNI 2024. U kunt uw bestelling plaatsen, echter deze zal worden afgehandeld vanaf 20 juni. Boeken besteld & betaald vóór 28 mei worden, 27 mei nog verzonden

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.