Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Esthersboekenplank.


 

Mahmoody, Betty - In een sluier gevangen

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Mahmoody, Betty - In een sluier gevangen
Schrijver: Mahmoody, Betty
Titel: In een sluier gevangen
ISBN: 9789065904805
Uitgever: St. Martin's Press
Bijzonderheid: uit 1987, 301 pagina's, Boek met wat lichte gebruikersschade, lichte schade aan de rug
Prijs: € 3,50
€ 4,99
Meer info De Amerikaanse Betty, de Iraanse Moody en hun vierjarig dochtertje Mahtob vormen een gelukkig gezin. Tot het moment dat ze voor een bezoek aan Moody's familie in Teheran aankomen…

Sinds de machtsovername in Iran door Khomeini zijn Moody's belangstelling en zijn verlangen om zijn familie te bezoeken sterk toegenomen. En hoewel Betty er weinig voor voelt, stemt ze ten slotte in met een bezoek.

Eenmaal in Teheran treft ze echter een wereld aan die haar ergste voorgevoelens te boven gaat; vreemd, dogmatisch, fanatiek en... vijandig. Om conflicten te voorkomen voldoet ze zelfs aan het verzoek de chador - de grote zwarte sluier - te dragen; 'het is tenslotte maar voor twee weken'.

Maar Moody heeft andere plannen. Sinds de hereniging met zijn fanatiek sji'itische familie is hij een totaal ander mens geworden; grof, gewelddadig en… vast besloten zijn gezin voorgoed in Teheran te houden.

Betty wordt letterlijk de gevangene van haar echtgenoot. En terwijl zij wordt opgesloten, geslagen en op alle mogelijke manieren gedwongen tot onderdanige gehoorzaamheid, krijgt haar dochter een 'heropvoeding’.

Zonder paspoort, zonder geld, zonder vrienden of bekenden zijn de ontsnappingskansen van Betty en haar dochter nihil. Maar ze blijven hopen en... vechten. Met een bijna bovenmenselijke vasthoudendheid ziet Betty kans om in het diepste geheim enkele waardevolle contacten te leggen. Toch duurt het nog anderhalf jaar voordat ze iemand bereid vindt haar en haar dochtertje het land uit te smokkelen; het begin van een gevaarlijke tocht.

In een sluier gevangen is het verbijsterende maar waar gebeurde verhaal van Betty Mahmoody's desperate gevecht om te overleven, en om samen met haar dochtertje te ontsnappen aan een vijandige en vreeswekkende cultuur.
Boek bekijken

Esthersboekenplank

zakelijk

Esthersboekenplank uit Poeldijk

Logo Esthersboekenplank

Van elk verkocht boek gaat altijd een gedeelte naar een lokaal goed doel!
De boeken die hier op boekwinkeltjes geplaatst zijn, zijn ook direct via onze website https://www.esthersboekenplank.nl/ te bestellen.
Op onze website zijn nog meer titels te verkrijgen en komen er elke dag nieuwe titels bij!
Boeken worden standaard naar het huisadres gezonden, wilt u liever afhalen bij een parcelshop of ophalen in Poeldijk, dan dit graag bij de bestelling aangeven
Verzendkosten binnen Nederland is € 4.99 via DHL ongeacht het aantal boeken.
Verzendkosten België zijn € 10.95.
Meerdere boeken ineens kopen scheelt verzendkosten.
Wij reageren altijd binnen 24 uur na uw bestelling. Heeft u binnen deze tijd geen reactie ontvangen, dan is onze mail waarschijnlijk in de spambox terecht gekomen.
Retourneren is mogelijk binnen 14 dagen. Retourkosten zijn voor eigen risico en rekening van de koper.
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.