Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Het Oosten.


 

KABAK, AHARON A. - Op Het Smalle Pad. De Jood uit Nazareth

De vraag gaat over de volgende titel:

Schrijver: KABAK, AHARON A.
Titel: Op Het Smalle Pad. De Jood uit Nazareth
ISBN:
Uitgever: 's-Gravenhage: Boekencentrum, 1972, 1e Nederlandse dr.
Bijzonderheid: 452p., gebonden linnen met stofomslag. Met enkele krasjes op stofomslag, milde ouderdomsvlekjes op snede. Stevig, goed en karaktervol exemplaar.
Prijs: € 25,00
Meer info "Het eerste deel van dit boek brengt ons in kennis met de jonge Jezus, die nog bezig is zijn plaats in de wereld te vinden. Door allerlei herinneringen aan zijn kinderjaren worden wij geconfronteerd met de problemen die bij zijn opgroeien bepalend zijn geweest voor de vorming van zijn karakter en zijn opvattingen. Diep doordringt de schrijver ons van de levensomstandigheden, waarin de Joden uit die tijd zich bevinden ten gevolge van de romeinse overheersing en de tegenstellingen in geloofsopvatting tussen de Sadduceeën en Fraizeeën. Lange tijd meent Jezus dat de verlossing van het Joodse volk uit de onderdrukking door de Romeinen, alle problemen zal oplossen en hij predikt dan ook de opstand tegen het gezag. Als deze opstand niet slaagt en hij er bovendien zijn vader en zijn geliefde oom Chanina bij verliest, komt hij tot andere gedachten.
Nadat hij enige tijd bij Jochanan de Doper in de woestijn bij de Jordaan doorgebracht heeft, vinden wij Jezus in het tweede deel van deze roman terug in Kapernaum bij het meer van Genosar, temidden van zijn volgelingen. Indringend beschrijft Kabak de intermenselijke verhoudingen die in deze gemeenschap bestaan. Duidelijk verklaart hij ook de gebeurtenissen die later als wonderen door de discipelen beschreven worden."
Boek bekijken

Het Oosten uit Almelo

particulier

Logo Het Oosten

Welkom bij Boekhandel Het Oosten.
.
Kijk gerust rond, vragen zijn altijd welkom.

De verkoper zal binnen 2 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.