Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel La girafe qui lit.


 

Clara ten Houten de Lange, Carin Leenders de Vries, Magda van der Rijst - Van Piepers tot Pasta - recepten voor en door 3 generaties

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Clara ten Houten de Lange, Carin Leenders de Vries, Magda van der Rijst - Van Piepers tot Pasta - recepten voor en door 3 generaties
Schrijver: Clara ten Houten de Lange, Carin Leenders de Vries, Magda van der Rijst
Titel: Van Piepers tot Pasta - recepten voor en door 3 generaties
ISBN: 9789071356155
Uitgever: Blue Band
Bijzonderheid: 1998, hardcover, 240 pag. geïllustreerd in kleur
Prijs: € 6,00
Meer info Van Piepers tot Pasta. Dit boek verschijnt ter gelegenheid van de 75ste verjaardag van het oudste en bekendste margarinemerk van Nederland. In dit Blue Band jubileumkookboek geschreven voor en door drie generaties vind je recepten uit grootmoeders tijd en de nieuwstegerechten van vandaag.

Van Piepers tot Pasta' laat je meekijken in de keuken van oma waar ze runderlapjes suddert. Bovendien wordt het geheim van de zelfgemaakte erwtensoep van pa verklapt, en de roergebakken runderreepjes van het buurmeisje uitgelegd. Door elke generatie aan het woord te laten, leert oud van jong en jong van oud. De invloed van andere culturen op het bereiden van eten, wokken bijvoorbeeld, en het gebruik van nieuwe(re) ingrediënten zoals paksoi, is vooral terug te vinden in recepten die de jongste generatie heeft geschreven.

Ook de basisrecepten komen aan de orde. 'Hoe braad ik ook alweer een rollade?' Zodra je de basis beheerst, is het makkelijk om recepten volop te variëren. Neem bijvoorbeeld pasta. Dat smaakt heerlijk met verse tomatensaus, maar ook met roomkaassaus. En vis is in allerlei varianten een smaakvol en gezond gerecht.

Van 'Piepers tot Pasta toont aan dat, als we gebruik maken van elkaars kennis, je eindeloos nieuwe ontdekkingen op het gebied van koken doet. Wie herinnert zich niet de echte zelfgemaakte gehaktballen, die je met behulp van dit kookboek eenvoudig omtovert in Indische pikantegehaktballetjes. Met 75 jaar kookervaring wil Blue Band met dit jubileumkookboek een bronzijn van inspiratie en basiskennis. Een boek voor elke generatie, dat telkens weer een ander antwoord kan geven op die zo bekende vraag: "Wat eten we vandaag?"

"Van Piepers tot Pasta" is geschreven om samen of alleen verschillende manieren van een gerecht klaarmaken uit te proberen. Veel plezier met het lezen hiervan, de bereiding en vooral met het genieten van het resultaat!
Boek bekijken

La girafe qui lit

particulier

La girafe qui lit uit Spijkenisse

Logo La girafe qui lit

Op uw bestelling of vraag reageer ik binnen 3 werkdagen. U ontvangt een email met als afzender lagirafequilit@gmail.com.
Bestellingen worden, wanneer het volume dat toelaat, als brievenbuspakje verstuurd in een luchtkussenenvelop.
Pakketten worden verstuurd met postnl of wanneer u dat wenst met DHL of Homerr. Bij de laatste twee is de prijs lager dan bij postnl; het pakket wordt dan bij een servicepunt bij u in de buurt bezorgd.
U kunt bij uw bestelling aangeven welke verzendwijze uw voorkeur heeft. U krijgt dan een prijsopgave en indien van toepassing het adres van het dichtstbijzijnde servicepunt.
Verder lezen

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.