Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Lilith.


 

Luning Prak, J. - De polen van het intellect TOEGEVOEGD gesigneerde brief

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Luning Prak, J. - De polen van het intellect TOEGEVOEGD gesigneerde brief
Schrijver: Luning Prak, J.
Titel: De polen van het intellect TOEGEVOEGD gesigneerde brief
ISBN:
Uitgever: Scheltema & Holkema,Amsterdam
Bijzonderheid: 1948, 3e druk, 247 blz.
Prijs: € 48,00
Meer info herdruk van Druk van "Menschen en mogelijkheden". Incl. brief van Luning Prak aan Zijne excellentie Jhr. Mr. A.W.L. Tjarda van Starkenborgh Stachouwer, ministerie van Buitenlandse zaken. In deze brief wijst Luning Prak op het onverstand van de grote massa en ook van de politici. Hij hoopt op lankmoedigheid bij het lezen van dit boek over de verstandelijke capaciteiten van Nederlandse maar ook o.m. Belgische Franse en Britse en Amerikaanse volk. Als hij door het boek bladert zal hij zien hoe gering het aantal mensen is met enige zelfstandige oordeelskracht…………./////Jhr.Mr. A.W.L. Tjarda van Starkenborgh Stachouwer was de laatste landvoogd (Gouverneur-Generaal) van Nederlands-Indië. Bestuurder en diplomaat uit een voornaam Gronings regentengeslacht. Volgde in 1925 zijn vader op als Commissaris van de Koningin in Groningen. Daarna was hij gezant in Brussel en in 1936 volgde zijn benoeming tot Gouverneur-Generaal i. Bleef tijdens de Japanse aanval in Indië en zat tijdens in de oorlogsjaren in Japanse gevangenschap. Keerde na de oorlog niet terug als landvoogd, maar werd weer diplomaat, onder andere in Parijs als ambassadeur. Speelde in 1956 een rol bij het oplossen van de Greet Hofmansaffaire. Werd Commissaris van de Koningin in Groningen, van 1 juni 1925 tot 1 november 1933 en buitengewoon gezant en gevolmachtigd minister te Brussel, van 1 november 1933 tot 16 september 1936
-
Gouverneur-Generaal van Nederlands-Indië, van 16 september 1936 tot 1 augustus 1945 en kreeg bij K.B. van 17 oktober 1945 eervol ontslag op eigen verzoek)
Daarna werd hij onder meer buitengewoon en gevolmachtigd ambassadeur te Parijs (1946-1948)
Boek bekijken

Lilith uit Den Bosch

zakelijk

Logo Lilith

Beste Boekenliefhebber
Fijn dat u een kijkje neemt in ons boekwinkeltje Lilith in Den Bosch.
Wij reageren altijd zo snel mogelijk op bestellingen. Heeft u binnen drie dagen geen reactie van ons ontvangen dan is onze nota mogelijk in uw spam-box (ongewenste email) geland.
We streven naar zo goed mogelijke beschrijvingen van de boeken. Kleine onvolkomenheden als potloodmarkeringen of namen en stempels van vorige eigenaren worden niet altijd vermeld. Wilt u zekerheid over de kwaliteit van een boek, dan kunt u ons daarover mailen. Op verzoek sturen we extra foto's.
Voor boeken die als brievenbuspakket binnen Nederland kunnen worden verstuurd bedragen de verzendkosten 3,85 euro (PostNL) Verzenden van boeken binnen Nederland per pakketpost kost 7,70 euro. Wilt u kiezen voor een andere besteldienst, laat het ons weten. Ophalen van boeken is mogelijk na afspraak.
Verder lezen

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.