Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Liroboek.


 

Van Mierlo, Toon - Een paar is twee

De vraag gaat over de volgende titel:

Schrijver: Van Mierlo, Toon
Titel: Een paar is twee
ISBN: 9789460014932
Uitgever: Uitgeverij Vrijdag - 1e druk, 2017.
Bijzonderheid: Paperback, 251pp. - als nieuw ! ( ONGELEZEN )
Prijs: € 6,45
€ 4,85
Meer info 2010. België is op weg naar het wereldrecord regering vormen, Europa verkeert in crisis. Willem, Stef en Danny zijn schoonbroers. Ze zijn getrouwd met de drie zussen Gebruers, maar elk van deze huwelijken staat onder hoogspanning.
Willems vrouw bekent dat ze een minnaar heeft, Stef worstelt zelf met een buitenechtelijke interesse en Danny komt erachter dat zijn vrouw haar schaats scheef heeft gezet. Ze gaan elk op een andere manier om met hun particuliere crisis, maar wanneer het oude continent getroffen wordt door een raadselachtige epidemie komt er loutering in zicht. Helaas komt niemand er ongeschonden uit. Ook Belgisch kampioen wielrennen Philippe Gilbert deelt in de klappen. //

Recensie(s) :
Willem, Stef en Danny zijn getrouwd met drie zussen. Er is sprake van huwelijkse ontrouw, zowel in woord als daad. Zo blijkt een van de zussen er al langere tijd een geheime op liefde op na te houden en een andere zus heeft de bloemetjes buiten gezet tijdens een cursus. Stef fantaseert over een buitenechtelijke verhouding. Een ramp zorgt dat alles in een stroomversnelling raakt. Het absurdistische verhaal dreigt soms uit de bocht te vliegen, maar blijft toch boeien door de spanning tussen de hoofdpersonages en door de behouden, soms wat afstandelijke schrijfstijl die genoeg vakmanschap toont. De dialogen hadden soms wat meer aangescherpt mogen worden, al zijn ze wel geregeld dolkomisch. Een bijrol is weggelegd voor het Belgische (politieke) klimaat. Al met al een meer dan aardige tweede roman van de Vlaamse auteur (1971) die in 2006 debuteerde met "Het geluk van jonge vaders' en die best met wat meer frequentie zou mogen publiceren.
Boek bekijken

Liroboek uit Echt

zakelijk
* * O P G E L E T - B E S P A A R - P O R T O * *
In Nederland en België bij totaal bestellingen vanaf € 30.00 GEEN portokosten!
SNELLE LEVERING: NA BETALING BINNEN 2-3 DAGEN IN HUIS
U ontvangt van ons een bevestigingsmail van uw bestelling. Let op, deze kan in uw spambox terechtkomen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.