Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Rotarius.


 

FELLER, Felix Xavier de - Geschiedkundig woordenboek …. Naar het Fransch. Met een groot aantal nieuwe artikels verrijkt, en met dezulke vermeerderd, die eene meer onmiddelijke betrekking tot de Nederlanden hebben.

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: FELLER, Felix Xavier de - Geschiedkundig woordenboek …. Naar het Fransch. Met een groot aantal nieuwe artikels verrijkt, en met dezulke vermeerderd, die eene meer onmiddelijke betrekking tot de Nederlanden hebben.
Schrijver: FELLER, Felix Xavier de
Titel: Geschiedkundig woordenboek …. Naar het Fransch. Met een groot aantal nieuwe artikels verrijkt, en met dezulke vermeerderd, die eene meer onmiddelijke betrekking tot de Nederlanden hebben.
ISBN:
Uitgever: 1828-1852. 's-Hertogenbosch, J.J.Arkesteyn, 25 delen + 3 delen supplement. Gebonden in groen marokijn, met goudstempeling. Goud op snee. PRACHTIGE COMPLETE SET
Bijzonderheid: Enkele kleine beschadigingen. (Af te halen of na afspraak te brengen)
Prijs: € 175,00
Meer info Uitgebreide biografieën, voor Nederland bewerkt en aangevuld door een Brabantse katholieke vertaler.
“Een kostelijk biografisch naslagwerk is het Geschiedkundig woordenboek van F.X. de Feller. Dit verscheen tussen 1828-1848 in 25 delen. In 1851 en 1852 kwamen daar [43] nog drie delen supplement bij. Feller staat bekend om zijn kleurrijke meningen”. Aldus Roland de Bonth in: “Enkele aanwijzingen bij het verrichten van onderzoek naar achttiende-eeuwse woordenboeken”
Boek bekijken

Rotarius uit Leiden

particulier

Logo Rotarius

Voor de koper.
Nadat de bestelling is geplaatst, ontvangt u een email met de verzendkosten.
Na ontvangst van de betaling gaat uw boek zo snel mogelijk op de bus.
Uw boek wordt indien mogelijk verpakt in gerecycled materiaal.
|
Rotarius was de geleerdennaam van de humanistische mercator-sapiens Johannes Radermacher de Oude (Aken, 1538 - Middelburg, 1617), die een stimulerende invloed heeft gehad op tal van wetenschappers en kunstenaars, zoals Carolus Clusius, Emanuel van Meteren, Abraham Ortelius of de schilder Joris Hoefnaghel. Zelf is hij de auteur van de oudste Nederlandse grammatica. Hij bezat een uitgebreide geleerdenbibliotheek die in 1634 is geveild.
|
Zie over hem:
Karel Bostoen, Bonis in bonum. Johan Radermacher de Oude (1538-1617), humanist en koopman. (Hilversum 1998).
Anna E.C Simoni, [Online op website The Radermacher Sale Catalogue, 2007]
Verder lezen

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.