Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Scriptum Art Books.


 

VERMEER - Weber, Gregor J.M.: - Johannes Vermeer. Geloof, Licht en Refelctie.

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: VERMEER -  Weber, Gregor J.M.: - Johannes Vermeer. Geloof, Licht en Refelctie.
Schrijver: VERMEER - Weber, Gregor J.M.:
Titel: Johannes Vermeer. Geloof, Licht en Refelctie.
ISBN:
Uitgever: NAI 010
Bijzonderheid: 10 2022, (18 x 22,5 cm), 168 pp. Dutch text, 80 colour ills., hardcover
Prijs: € 25,00
Meer info Over de persoonlijkheid van Johannes Vermeer, een van de beroemdste Nederlandse schilders uit de 17de eeuw is maar weinig bekend. We weten dat hij trouwde met de katholieke Catharina Bolnes, wiens familie hecht verbonden was met de gemeenschap van Jezuïeten in Delft. In dit boek toont Gregor J.M. Weber, hoofd beeldende kunst van het Rijksmuseum, aan dat Vermeer zelf ook daadwerkelijk een katholiek huishouden nastreefde. Ook het verband tussen de artistieke ambities van de jonge Vermeer en zijn katholieke omgeving komt aan bod. Vermeers unieke behandeling van het licht, perceptie en perspectief wordt onderzocht en gekoppeld aan de bijzondere interesse van de Jezuïeten voor de camera obscura, het instrument van licht en zien bij uitstek. Met zijn onderzoek plaatst Weber de persoon en de kunst van Vermeer in een nieuwe context, die tot nu toe slechts zijdelings werd aangestipt.
Boek bekijken

Scriptum Art Books

zakelijk

Scriptum Art Books uit Den Haag

Logo Scriptum Art Books

Scriptum Art Books is een gespecialiseerde online kunstboekwinkel en uitgever. Scriptum Art Books is deelnemer aan een aantal kunstbeurzen zoals ondermeer TEFAF Maastricht, PAN Amsterdam, Art Breda, KunstRAI. Bezoeken is altijd mogelijk, maar graag op afspraak om teleurstelling of een dichte deur te voorkomen.
Verzendkosten die in rekening worden gebracht zijn de netto verzendkosten. Deze kunnen dus variëren afhankelijk van het gewicht en dikte van het pakket.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.