Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Stanley&Livingstone.


 

Vik, Bjørg - Late Liefde (Beeldende roman over verlies en rouw, overleven en opnieuw verliefd worden)

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Vik, Bjørg - Late Liefde (Beeldende roman over verlies en rouw, overleven en opnieuw verliefd worden)
Schrijver: Vik, Bjørg
Titel: Late Liefde (Beeldende roman over verlies en rouw, overleven en opnieuw verliefd worden)
ISBN: 9789044500172
Uitgever: De Geus
Bijzonderheid: 2001, 3e druk, 256 pp paperback (leesstreep op de rug, verder goed!) Staat van het boek: 8.0
Prijs: € 3,50
€ 3,70
Meer info Bjørg Vik - Late Liefde
(Beeldende roman over verlies en rouw, overleven en opnieuw verliefd worden)
(De Geus)
ISBN 90-445-0017-1
3e druk 2001
256 pp paperback
(leesstreep op de rug, verder goed!)
Staat van het boek: 8.0

Maja Sellmann gaat door een diep dal na de dood van haar man Aksel, maar weigert te accepteren dat nu ook haar leven voorbij is. Ze merkt dat het leven nog iets voor haar in petto heeft: ze herondekt de liefde. Haar nieuwe relatie, met Einar, wakkert in beiden een hevige fysieke passie aan; een tedere en erotische passie zonder de haast en de nervositeit van de jeugd. Ze is voor het eerst sinds maanden weer gelukkig, maar de mensen in haar omgeving reageren verbluft en geërgerd op de 'opstandige weduwe'. Ze vinden dat Maja te overhaast te werk gaat en waarschuwen haar. Dan slaat ook bij Maja de twijfels toe; Einar is geen tweede Aksel en wil dat ook niet worden. Is Einar dan wel iemand voor haar? Heeft ze wel de juiste keuze gemaakt?
Recensie(s)

Van deze Noorse schrijfster (1935) verscheen al in 1981 een keuze uit zes tussen 1963 en 1979 gepubliceerde verhalenbundels in vertaling onder de titel 'Is het al zomer geweest?' Nadien publiceerde zij enkele romans, maar dit is de eerste (uit 1998) die vertaald wordt. Het boek heeft een aansprekend thema: kan iemand na een groot verlies opnieuw gelukkig worden? Voor Maja, schrijfster, lijkt dat mogelijk te zijn. Ze is net zestig, heeft haar echtgenoot verloren, is ontredderd, maar weigert te aanvaarden dat haar leven nu voorbij zou zijn. De relatie met een nieuwe man, Einar, biedt haar weer perspectief, maar de mensen in haar omgeving begrijpen haar niet en vinden dat ze veel te hard van stapel loopt. Ze lijken gelijk te krijgen wanneer een gezamenlijk verblijf in de Provence tot spanning en verwijdering leidt. Maja gaat alleen terug naar Noorwegen en de verhouding lijkt een stille dood te sterven. In Italië, waar ze op tournee moet om haar boeken te promoten, wordt ze met Einar herenigd. De roman is een bestseller in Noorwegen en lijkt te passen in de reeks succesvolle vertalingen van Scandinavische schrijfsters als Marianne Fredriksson. De op het stofomslag afgebeelde rozen verwijzen naar de oorspronkelijke titel, 'Roser i et sprukket krus' (= Rozen en de gebarsten mok). Vrij kleine, ruim gezette druk.
(Biblion recensie, Redactie)

Prijs €3,50
Boek bekijken

Stanley&Livingstone

particulier

Stanley&Livingstone uit Utrecht

Logo Stanley&Livingstone

Van Harte Welkom bij Stanley&Livingstone!
GRATIS verzending bij besteding van €20,- of meer (naar Belgie €25,-), nog eens 10% KORTING bij besteding van €40,- of meer.
U kunt kiezen uit een gevarieerd en alsmaar groeiend aanbod aan literatuur en romans, Engelstalige, Franstalige, Duitstalige en ook Spaanstalige boeken, maar ook Esoterie, Psychologie en Filosofie.
Alleszins de moeite waard om eens rond te kijken!
ZIEN WAT U KOOPT!
Alle boeken zijn ruimschoots voorzien van foto's zodat u een goed beeld krijgt van het boek. De staat van het boek is vaak omschreven en voorzien van een cijfer op de schaal van 1 tot 10. 10 = Nieuwstaat.
Verder lezen

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.