Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Stichting Boekenwerk.


 

L’udmila Peterajova - Albin Brunovsky

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: L’udmila Peterajova - Albin Brunovsky
Schrijver: L’udmila Peterajova
Titel: Albin Brunovsky
ISBN: 9788022201575
Uitgever: Tatran
Bijzonderheid: 1990, tweede druk, 206 pagina's, hardcover, geen beschadigingen
Prijs: € 25,00
Meer info LET OP!!!
Dit boek is alleen te bestellen via onze webshop. Gebruik onderstaande link om naar de webshop te gaan:
https://www.stichtingboekenwerk.nl/shop/storefront/albin-brunovsky/
_______________________________________________________

Albin Brunovsky (25 december 1935, Zohor, Slowakije - 20 januari 1997, Bratislava, Tsjechoslowakije) was een Slowaakse graficus, schilder en boekillustrator. De kunstenaar studeerde af aan de middelbare school voor toegepaste kunst in Bratislava en studeerde later aan de Graduate School of Fine Arts (1956 - 1961) bij professor Vincent Hlozdnik. Kunstcritici verwijzen naar het werk van Albin Brunovsky naar het late surrealisme. In de werken van Brunovsky zijn natuur en mensen met elkaar verbonden, vloeien ze in elkaar over, en verbazingwekkende details zorgen ervoor dat je naar een vergrootglas grijpt om geen enkele regel te missen.

Inspiratie

De kunstenaar werd geïnspireerd door vrouwelijkheid en energie, zonde en onschuld, hij kruidde zijn werken genereus met fantasieën die organisch verweven waren met de realiteit. Brunovsky probeerde misschien alle grafische materialen en technieken: hij werkte met steenhouwen en krijtlithografie, gebruikte mezzo tinto-technieken en droge naalden, werkte met etsen en gravures, en schreef ook verschillende materialen op notenhouten planken. In de tekeningen gebruikte Albin Brunovsky heel vaak de technieken van symmetrische afbeeldingen, om balans en harmonieuze constructie van elementen te bewerkstelligen. Middeleeuwse kunst en de Renaissance beïnvloedden zijn werk.

Het boek bevat de volgende hoofdstukken: jeugd, voorgeschiedenis, verbindingen, zijn werk, conclusie, notes, biografische data, tentoonstellingen, prijzen en onderscheidingen en een lijst van reproducties van deze kunstenaar.
Boek bekijken

Stichting Boekenwerk

zakelijk

Stichting Boekenwerk uit Eindhoven

Logo Stichting Boekenwerk

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.