Deze titel kan niet worden besteld.
Deze titel kan nu niet besteld worden. Probeer het later opnieuw

Bas Haring - Kaas & De Evolutietheorie

Schrijver:
Titel: Kaas & De Evolutietheorie
ISBN: 9789052406008
Uitgever: Houtekiet ,2003
Bijzonderheden: Zeer nette papetback ,159 pag.
Prijs: € 3,50 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Uitleg van de evolutietheorie voor jonge mensen met aandacht voor de verschillende zienswijzen ten aanzien van de evolutieleer.
Samenvatting

Kaas en de evolutietheorie is een boek voor nieuwsgierige mensen vanaf 11 jaar, maar het is niet alleen voor kinderen. Het boek vertelt hoe de evolutietheorie van Charles Darwin een licht werpt op alledaagse en interessante vragen als: Waarom is het leven ontstaan? Hoe is kaas uitgevonden? Hoe kunnen we onsterfelijk worden? Wat is goed en kwaad? Mag je de wet overtreden? Waarom krijgen we kinderen? Is homoseksualiteit natuurlijk? Hoe ontstaan familiebanden? Bestaat God?

Het boek werd bekroond met de Gouden Uil voor Jeugd­literatuur en de Eureka!-prijs voor populairwetenschappelijke literatuur. Het is in diverse talen vertaald en kreeg in Duitsland de prijs voor het beste wetenschappelijke boek.
Recensie(s)




De evolutietheorie is in simpele vorm wel eerder opgeschreven voor een jong publiek, maar nog nooit zo compleet en tot in zoveel detail als in dit boek. De taal is geschikt voor kinderen en tieners en bevat veel herhaling. Dat is handig, want de evolutietheorie is gemakkelijk mis te verstaan en dat wordt zo misschien voorkomen. De schrijver is vindingrijk in zijn gebruik van analogieen (bijvoorbeeld uit de sport- en computerwereld). Heel veel maatschappelijk controversiele onderwerpen komen aan bod: Bestaat er zoiets als goed en kwaad? Bestaat God? Is homoseksualiteit natuurlijk? Ook bevat het boek een aantal onderwerpen dat wetenschappelijk vrij controversieel is. Met name over groepsselectie en culturele evolutie is het debat nog hevig gaande. Spaarzaam geillustreerd met verduidelijkende zwart-wittekeningen; uitgebreide inhoudsopgave. Ondermeer bekroond met de Eureka Wetenschapsprijs en een Gouden Uil. Het is bedoeld voor kinderen vanaf ca. 12 jaar, maar volwassenen kunnen er ook een hoop uit leren.

Redactie
Verder lezen

Ankerboek uit Uithuizermeeden

particulier
DE REKENING WIL NOG WEL EENS IN DE SPAM BELANDEN DUS ALS u BINNEN 3 DAGEN NIETS HOORT KIJK DAAR DAN EVEN
Ankerboek is een Algemeen antiquariaat.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Bas Haring - Kaas  & De Evolutietheorie