Hoover, Thomas - ZEN ,of de stille sprong van het inzicht( de

Schrijver:
Titel: ZEN ,of de stille sprong van het inzicht( de historische ontwikkeling van Zen via de levens en leerstellingen van de grote meesters
Uitgever: het Spectrum, 1986
Bijzonderheden: Nette strakke paperback, , 303 pag.
Prijs: € 5,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Samenvatting

Dit boek is een poging Zen in zijn zuiverste vorm te ontmoeten, door terug te keren naar de grootste Zen-meesters
Recensie(s)

Thomas Hoover heeft in dit boek de geschiedenis en ontwikkeling van het Zen boeddhisme bijeengebracht. Vanaf de 5e t/m de 17e eeuw vindt men alle grote leraren vertegenwoordigd uit China en Japan. In het kort is een overzicht gegeven over de herkomst van deze vorm van beoefening van het boeddhisme. De schrijver raadpleegde voor dit boek meer dan 100 boeken, welke in de bibliografie zijn vermeld. Het boek is overzichtelijk ingedeeld en biedt vooral degenen die geinteresseerd zijn in de geschiedenis van Zen veel informatie. De schrijfwijze is zonder franje. Door de grote hoeveelheid informatie die in dit boek verwerkt is, is het geen eenvoudige opgave om door de hoofdstukken heen te komen. Het boek is uitstekend geschikt als naslagwerk, met veel korte anekdotes van de verschillende Zenmeesters. Het bevat een stamboomoverzicht van de geschiedenis van Zen van zowel China als Japan, een uitgebreid notenapparaat en een alfabetische index.

(NBD|Biblion recensie, J. de Ruiter.)
Verder lezen

Ankerboek uit Uithuizermeeden

Algemeen antiquariaat. zie ook; http://ankerboek.boekwinkeltjes.nl

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Hoover, Thomas - ZEN  ,of de stille sprong van het inzicht( de historische ontwikkeling van Zen via de levens en leerstellingen van de grote meesters

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Ankerboek

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Ankerboek
  • Na uw bestelling ontvangen u en Ankerboek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Ankerboek vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Ankerboek kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 dagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.