Dorrestijn, Hans - Alle verhalen

Schrijver:
Titel: Alle verhalen
Uitgever: Bert Bakker, 1990
Bijzonderheden: Nette paperback, 309 pag., ISBN 9789035109285
Prijs: € 3,50 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Samenvatting
Altijd lag ik overhoop met de drank en met de wijven, En toen ik veel geleden had, ging ik heel mooi schrijven. Hans Dorrestijn heeft een indrukwekkend oeuvre aan korte verhalen op zijn naam staan. In Alle verhalen zijn er een groot aantal bij elkaar gebracht, Daarnaast bevat de bundel enkele niet eerder gepubliceerde verhalen. Alle verbalen van Dorrestijn zijn eerlijk, brutaal en schaamteloos hardvochtig. Dorrestijn schrijft over zijn ellendige jeugd, overmatig alcoholgebruik, versierpogingen en mislukte huwelijken en is een meester in het met zichzelf en zijn eigen leed de draak steken. Hij weet van alle ellende literair profijt te trekken. Zijn verhalen zijn doordrenkt met melancholie en cynisme, maar altijd met een aanstekelijke zin voor humor. 'Het verlangen van de romanticus Dorrestijn richt zich niet op onbestaande verten, maar op aards welbehagen dat hem zo deerlijk en onrechtvaardig onthouden blijft. Het moet wel deze woede zijn die aan zijn verhalen een eigenaardige charme verleent.' NRC Handelsblad 'Dorrestijn schrijft heel mooi Nederlands, zonder gewichtigdoenerij, zonder franjes en met knappe dialogen,' Algemeen Dagblad 'Hardvochtige satire, absurde toestanden, hoogst oneerbiedige opmerkingen, rampen waar de lezer toch van geniet' Hans warren, PZC.
Recensie(s)

Dorrestijns korte verhalen voor volwassenen zijn hier in één publicatie samengebracht. Daarmee wordt de periode 1978-1990 omvat. In zijn liedjes geeft Dorrestijn vaak veel zélfkritiek en zélfbeklag. Zijn verhalen stralen vooral melancholie en cynisme uit. Het idee van de verhalen doet denken aan de bekende Murphy's Law: 'Alles wat mis kán gaan, gaat ook mis'. Soms ontlokt een verhaal je een glimlach, meestal biedt Dorrestijn zwartgallige humor waarbij je wat zuur met je mond trekt. Ofschoon goed geschreven zal het niet elke lezer mee vallen deze sfeer 300 pagina's vol te houden. Pocketeditie; zeer kleine letter, krappe marge.
(Biblion recensie, Drs. E.A. van Kemenade.)
Verder lezen

Ankerboek uit Uithuizermeeden

Algemeen antiquariaat. zie ook; http://ankerboek.boekwinkeltjes.nl

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Dorrestijn, Hans - Alle  verhalen

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Ankerboek

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Ankerboek
  • Na uw bestelling ontvangen u en Ankerboek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Ankerboek vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Ankerboek kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 dagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.