Deze titel kan niet worden besteld.
Deze titel kan nu niet besteld worden. Probeer het later opnieuw

de Loo, Tessa - Een bed in de hemel

Schrijver:
Titel: Een bed in de hemel
ISBN: 9789029527972
Taal: Nederlands
Uitgever: De arbeiderspers, 2000, eerste druk
Bijzonderheden: Zeer net gebonden boek met stofomslag , 141 pag., ISBN 9029527978
Beschikbaar: 2 exemplaren
Prijs: € 4,25 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Samenvatting


Herfst 1965. De achttienjarige ikfiguur, Kata Rózsavölgyi, brengt met drie anderen de nacht door in één bed. Wat zich laat aanzien als de aanloop tot de woelige jaren van de seksuele revolutie ontwikkelt zich in een andere richting. Ze doet een schokkende ontdekking.
Winter 1944. De Hongaars-joodse cellist Jenö Rózsavölgyi is ondergedoken bij zijn geliefde in Amsterdam. Ze speelt een wreed, pervers spel met hem waartegen hij geen verweer heeft. Op de dag van de bevrijding van Nederland verlaat hij haar in een toestand van grote ontreddering.
Herfst 1956. Kata's oom Miksa heeft dankzij de opstand Hongarije kunnen verlaten. Hij vult de lacune die ontstaan is door het zwijgen van haar vader met verhalen over haar Hongaarse voorouders die ze nooit heeft gekend.
Herfst 1995. De nacht die volgt op de begrafenis van haar vader in Boedapest bevindt Kata zich in één bed met haar broer. Terwijl hij slaapt laat zij het verleden de revue passeren.
Een bed in de hemel is de geschiedenis van een dubbele onvervulbare liefde, alle in de tweede helft van de twintigste eeuw verworven vrijheden ten spijt.

Tessa de Loo (1946) debuteerde in 1983 met de verhalenbundel De meisjes van de suikerwerkfabriek. Nadien publiceerde ze onder meer De tweeling en de literaire pelgrimage Een varken in het paleis.
Recensie(s)




Net als in haar talloze malen herdrukte roman 'De tweeling' (1993) speelt in dit nieuwe boek van Tessa de Loo de Tweede Wereldoorlog een rol van betekenis. Er zijn opnieuw twee hoofdpersonen: een vrouw, Kata, en een man, Stefan. Hij is, volgens zijn moeder, de zoon van een Duitse officier met wie ze in de oorlog een verhouding had, zij de dochter van een vlak voor de oorlog naar Nederland gevluchte Hongaarse jood die onderduikt bij zijn minnares, maar na de oorlog met een andere vrouw trouwt. Kata en Stefan ontmoeten elkaar tijdens hun studie en worden verliefd op elkaar, maar tot een relatie leidt dat niet. Het verhaal neemt een nieuwe wending als Kata Stefans moeder ontmoet en tot de ontdekking komt dat zij haar vaders minnares is geweest. Het zou kunnen zijn dat niet een Duitse officier maar haar vader een kind bij de vrouw heeft verwekt. Stefan en zij zouden dan halfbroer en halfzus van elkaar zijn, iets wat door haar vader na zijn confrontatie met Stefan met zoveel woorden bevestigd wordt. Na zijn overlijden in 1995 regelen ze gezamenlijk de begrafenis in Boedapest. Maar was de man die nu dood is werkelijk hun beider vader? Er is geen antwoord op deze vraag. Normale druk, ruime bladspiegel.
(Biblion recensie, Redactie)
Verder lezen

Ankerboek uit Uithuizermeeden

particulier
DE REKENING WIL NOG WEL EENS IN DE SPAM BELANDEN DUS ALS u BINNEN 3 DAGEN NIETS HOORT KIJK DAAR DAN EVEN
Ankerboek is een Algemeen antiquariaat.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

de Loo, Tessa - Een  bed in de hemel