Kuitert, Dr. H.M. - Kennismaken met Kuitert. Een overzicht van

Schrijver:
Titel: Kennismaken met Kuitert. Een overzicht van zijn theologie.
Uitgever: Ten Have, 1999
Bijzonderheden: Nieuwstaat paperback, 352 pag., ISBN 9789025951436
Prijs: € 7,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Samenvatting

In dit boek maken we kennis met H.M. Kuitert, de man die ongetwijfeld de theologiegeschiedenis in zal gaan als de theoloog van dat ene zinnetje: ’Alle spreken over boven komt van beneden, ook de uitspraak dat iets van boven komt’. Samen met het door hem gesmede begrip ‘zoekontwerp’ ter aanduiding van alles wat de theologie over God denkt te weten, heeft dit hem de reputatie bezorgd de theoloog van de reductie, van de kaalslag te zijn.
Rond negen kernthema's bloemleest Kuitert uit zijn meer en minder bekende theologische werken zodanig, dat de lezer de samenhang ervan beter ziet. Dr. M. Brinkman bevordert dit door elk thema nog eens kort samen te vatten en het geheel van een zeer verhelderende inleiding te voorzien. Hij tekent Kuitert als een orthodoxe vrijzinnige en vergelijkt diens theologie met Achterbergs poëtische zoeken van God. 'Ik breek af om ruimte te maken voor het ware, het echte', zegt Kuitert in een afsluitend auto-interview. Winst is dat hij door te laten zien hoe geloofsinhouden tot stand komen, het de lezer mogelijk maakt zelf zijn positie hiertegenover te bepalen. Onduidelijk blijft echter hoe wat 'van boven' en wat 'van beneden komt' zich tot elkaar verhouden; wat komt uiteindelijk van boven? Te makkelijk maakt hij zich aan het slot af van de kritiek van Theo de Boer, die vindt dat hij de inspiratie van boven tekort doet, want kwantitatief en kwalitatief valt bij Kuitert 'wat van boven komt' volledig in het niet bij wat hij allemaal zegt over subjectiviteit. Ongelovigen en jongeren vormen kennelijk niet zijn doelgroep. Gezien het informatieve karakter van deze uitgave zal er bij kritisch ingestelde gelovigen en ontwikkelde lezers zeker belangstelling bestaan voor dit boek
Verder lezen

Ankerboek uit Uithuizermeeden

Algemeen antiquariaat. zie ook;
http://ankerboek.boekwinkeltjes.nl

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Kuitert, Dr. H.M. - Kennismaken  met Kuitert. Een overzicht van zijn theologie.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Ankerboek

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Ankerboek
  • Na uw bestelling ontvangen u en Ankerboek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Ankerboek vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Ankerboek kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 dagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.