Manon Uphoff - Gemis

Schrijver:
Titel: Gemis
ISBN: 9789057590313
Uitgever: Podium, 1997
Bijzonderheden: Nette paperback ,171 pag.
Prijs: € 3,50 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
(De personages in dit boek raken steeds iets kwijt, over weerzin ,wellust, tragiek en overwinning, afstoting en liefde en begeerte)
Tweede roman, na 'Begeerte' (in 1996 genomineerd voor de AKO-literatuurprijs) van de jonge Utrechtse schrijfster (1962). Hoofdpersoon is de 13-jarige Mara, die 4 jaar in haar ontwikkeling wordt gevolgd. Niet alleen de invloed van haar milieu is zichtbaar in haar karakter en soms provocerend gedrag, ook de ontwrichting en vervreemding ten gevolge van een verhuizing van het gezin waaruit Mara afkomstig is, heeft een belangrijke betekenis. Het is de aanzet tot de verkenning naar buiten. In snel ontluikende liefdes- en seksrelaties ontwart Mara de lelijkheid en wreedheid van de wereld, maar ook in zichzelf. In gedachten en gedrag wordt dit duidelijk in haar jeugdliefde Helmi, die dankzij zijn acne wordt begeerd. In flarden wordt deze liefde ontrafeld, en in korte scenes probeert de schrijfster, op soms schokkende wijze, een beeld te geven van een hedendaags opgroeiend meisje. Ondanks haar gewaagde verkenningen beklijft het niet helemaal, maar de roman biedt een interessant tijdsbeeld.
Verder lezen

Ankerboek uit Uithuizermeeden

particulier
DE REKENING WIL NOG WEL EENS IN DE SPAM BELANDEN DUS ALS u BINNEN 3 DAGEN NIETS HOORT KIJK DAAR DAN EVEN
Ankerboek is een Algemeen antiquariaat.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Manon Uphoff - Gemis

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Ankerboek

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Ankerboek
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en Ankerboek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Ankerboek vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Ankerboek kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.