Heijden, A.F.T. van der - De tandeloze tijd 3, eerste boek: He

Schrijver:
Titel: De tandeloze tijd 3, eerste boek: Het hof der barmhartigheid
Taal: Nederlands
Uitgever: Querido, 1996
Bijzonderheden: Nette paperback, 656 pag., ISBN 9789021466392
Beschikbaar: 2 exemplaren
Prijs: € 5,50 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Samenvatting

Aan het slot van De gevarendriehoek (De tandeloze tijd 2) 'geneest' hoofdpersoon Albert Egberts in een souterrain van zijn impotentie, terwijl buiten in de tuin de minnaar van zijn hospita een bloeiende kerselaar probeert om te hakken. Met de blaren in zijn handen verdwijnt deze huwelijkszwendelaar vervolgens spoorloos in de nacht - om in Het Hof van Barmhartigheid, het eerste van twee boeken die samen De tandeloze tijd 3 vormen, weer op te duiken op de plaats waar een moord is gepleegd. Hij is maar een van de stemmen in het koor dat Albert Egberts' belevenissen afwisselt, begeleidt en becommentarieert. Zo laat deze polyfone roman ons verder kennis maken met de Napolitaanse kinderhandelaar Gesá, de basgitarist en guerrillero Freek, de in z'n eentje Kristallnachtje spelende neo-fascist Baartscheer, en een gedetineerde huisvrouw die het gitzwarte sprookje van de dubbele oudermoord vertegenwoordigt en aan wier zaak de schrijver een heuse Lof der Roddelzucht wijdt... Ook uit eerder verschenen romandelen bekende figuren als de androgyne acteur Thjum, de onberekenbare beeldhouwer Flix, de drankzuchtige en erotomane advocaat Quispel, en beschermvrouwe der katten Zwanet verheffen hun stem.In Het Hof van Barmhartigheid behandelt Albert Egberts het leven als een experiment in verwording en verloedering, met als doel de werkelijkheid van haar vlies van vertrouwdheid te ontdoen. Als hij tenslotte van 21 op 22 september 1977 zijn tienduizendste levensdag gaat vieren, doet het experiment hem uiterst onzacht op de besneeuwde bodem van de nacht belanden. Daarmee zijn de poorten geopend naar Alberts persoonlijke hel, die de lezer nader leert kennen in het tweede boek van De tandeloze tijd 3, Onder het plaveisel het moeras.
Recensie(s)

In dit derde deel van de romancyclus 'De tandeloze tijd' dat nu pas, enkele jaren na deel 4, verschijnt en dat in twee boeken uiteenvalt, is wederom een grote plaats toegekend aan de hoofdpersonen uit de eerdere delen: Albert Egberts en zijn vrienden, Thjum de acteur en Flix de beeldhouwer. Daarnaast treden allerlei andere personages op, zoals advocaat Quispel, die al centraal stond in deel 4. Ook spelen enkele nieuwe personages een prominente rol en zeker de Napolitaanse kinderhandelaar en de beklagenswaardige veronderstelde moordenares Hennie A. zijn van belang. In de vele, niet buitengewoon lange hoofdstukken, overigens zeer ongelijk van lengte, worden de personages om en om, en met een zekere ritmewisseling, zelf aan het woord gelaten, en zij laten de lezer heen en weer schieten tussen de beurtelings hilarische, navrante, exuberante, volks-eenvoudige (Hennie A.) en ronduit carnavaleske en Rabelais-achtig-pornografische scenes. Samen geven ze de roman de veelstemmigheid van een symfonie, met alle schommelingen in tempo en toon. Zie ook de a.i.'s deze week van het tweede boek, van de andere editie van dit eerste boek en van het gidsje 'Groepsportret'. Vooraangeboden op a.i. 95-41-080-5. Toptien-boek.
(Biblion recensie, A.M.A. van den Oever
Verder lezen

Ankerboek uit Uithuizermeeden

Algemeen antiquariaat. zie ook; http://ankerboek.boekwinkeltjes.nl

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Heijden, A.F.T. van der - De  tandeloze tijd 3, eerste boek: Het hof der barmhartigheid

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Ankerboek

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Ankerboek
  • Na uw bestelling ontvangen u en Ankerboek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Ankerboek vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Ankerboek kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.