Bluyssen, Jan / Rooijakkers, Gerard - God verborgen en nabij

Schrijver:
Titel: God verborgen en nabij
Taal: Nederlands
Uitgever: Anthos, 2002: beleving van God benaderd vanuit pastoraal-spirituele perspectief en vanuit hetcultuurwetenschappelijk perspectief.
Bijzonderheden: ZEER NETTE paperback, 23x15 cm., 404 pag., ISBN 9789041403452
Prijs: € 5,50 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Samenvatting

In GOD VERBORGEN EN NABIJ benaderen Jan Bluyssen en Gerard Rooijakkers het vragen naar God vanuit twee geheel verschillende perspectieven. Bluyssen vanuit het pastoraal-spirituele perspectief: hoe hebben mensen in verschillende tijden en culturen geworsteld met vragen over Gods nabijheid en afwezigheid. Rooijakkers vanuit het perspectief van de cultuurwetenschap: hoe hebben mensen hun geloof gestalte gegeven door middel van rituelen. Bluyssen bekijkt hoe God speelt met de mensen; Rooijakkers beschrijft hoe mensen spelen met God.


Recensie(s)

Een boek over God en de tegenstelling tussen religie en het profane, geschreven vanuit pastoraal en cultuurhistorisch perspectief. Het meer pastorale gedeelte is geschreven door Jan Bluyssen die bisschop van Den Bosch was van 1966 tot 1984, het cultuurhistorische deel door Gerard Rooijakkers (1962), hoogleraar Nederlandse etnologie aan de Universiteit van Amsterdam. De titel 'God verborgen en nabij' slaat op zowel het ongrijpbare als het bijna tastbare in de godservaring. Terecht wordt kritisch gekeken naar het godsbegrip in het verleden en nu. Ook religieuze uitingen, vooral in Nederland, zoals het markeren van plaatsen in het zuiden van het land met Mariakapellen en kruisbeelden als het erkennen van de bestaansreden van andere godsdiensten komen aan de orde. De stijl is doorgaans doordacht, filosofisch en kritisch, vaak ondersteund door aanhalingen van filosofen of cultuurwetenschappers. Hoewel niet storend worden af en toe termen gebruikt die vooral insiders bekend in de oren klinken. Vanwege het overwegende en filosofische karakter van het boek zal het vooral kritisch ingestelde, intellectuele gelovigen aanspreken, niet in het minst pastorale werkers en in cultuur geinteresseerden.
Verder lezen

Ankerboek uit Uithuizermeeden

Algemeen antiquariaat. zie ook; http://ankerboek.boekwinkeltjes.nl

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Bluyssen, Jan / Rooijakkers, Gerard - God  verborgen en nabij

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Ankerboek

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Ankerboek
  • Na uw bestelling ontvangen u en Ankerboek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Ankerboek vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Ankerboek kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.